Ad

Gebruikers kunnen nu getokeniseerde aandelen verhandelen op Binance

Door:
op Apr 13, 2021
Bijgewerkt: Jun 1, 2022
Listen
  • De tokenized aandelen bieden fracties van Tesla aandelen om dividenden te ontvangen.
  • Binance zal het project starten met Tesla, maar later meer bedrijven toevoegen.
  • Binance zal een bewaarportefeuille van de onderliggende effecten gebruiken.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Cryptocurrency beurs Binance heeft aangekondigd dat het een tokenized aandelenhandel mogelijk zal maken, waardoor gebruikers fracties van de aandelen van bedrijven kunnen kopen. De beurs is al begonnen met Tesla, aangezien gebruikers nu een fractie van het aandeel van de autofabrikant kunnen kopen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De nieuwe service biedt digitale tokens zonder commissie, die worden gezien als echte aandelen van de bedrijven. Het kwalificeert de houders om rendementen inclusief dividenden van het bedrijf te ontvangen. Binance zegt dat het begint met Tesla, maar in de toekomst zullen er andere bedrijven aan worden toegevoegd.

Gebruikers die geïnteresseerd zijn in de service, mogen slechts een honderdste van een Tesla aandeel kopen met Binance USD (BUSD).

Tokenized aandelen groeien in adoptie

Copy link to section

Dit is niet de eerste keer dat beleggers tokenized aandelen van een bedrijf mogen kopen. In december vorig jaar werd het Mirror Protocol van Terra Lab gelanceerd voor tokenized aandelen.

Mirror maakt echter gebruik van tokenized representaties van werkelijke aandelen, ook wel bekend als synthetische aandelen. Binance daarentegen gebruikt een bewaarportefeuille van de onderliggende effecten, die wordt gecontroleerd en beheerd door een in Duitsland gevestigde beleggingsonderneming.

Meer functies die in de toekomst worden toegevoegd

Copy link to section

Binance is ook van plan om in de toekomst meer functies aan de tokenized aandelen toe te voegen, aangezien aandelen van andere bedrijven aan de lijst worden toegevoegd.

Fractionele aandelen winnen geleidelijk aan belangstelling, vooral voor degenen met een klein budget. Het stelt vrijwel iedereen in staat om te handelen in aandelen die te hoog voor hen zouden zijn geweest als ze de gebruikelijke route voor het kopen van aandelen hadden moeten volgen.

Een enkel aandeel Tesla wordt momenteel geschat op $ 701. Dit kan voor sommige personen onbereikbaar zijn. Maar met de tokenized aandelenoptie hebben Binance gebruikers nu de mogelijkheid om een fractie van de aandelen te kopen en hebben ze recht op een gelijk percentage dividend.

Crypto