THORChain (RUNE) gaat live om handel met meerdere activa mogelijk te maken

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on apr 13, 2021
  • Het project zal swaps en cross-chain trading mogelijk maken zonder tussenpersoon.
  • Thorchain is de afgelopen drie jaar in ontwikkeling geweest.
  • De aankondiging van de lancering van Thorchain heeft de prijs van RUNE geholpen.

De THORChain blockchain heeft plannen aangekondigd om dinsdag live te gaan, wat zal bijdragen aan de overweldigende wereldwijde cryptomarkt van $ 2 biljoen.

THORChain (RUNE) is de afgelopen drie jaar in ontwikkeling geweest, maar de ontwikkelaars hebben tot nu gewacht met de lancering van het langverwachte protocol. Het werkt net als andere geautomatiseerde market makers (AMM’s) zoals Uniswap en Bancor, hoewel er een groot verschil is.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het platform is uniek omdat het ervoor zorgt dat echte crypto-activa van totaal verschillende blockchains worden verhandeld, en geen synthetische of ingepakte versies.

Thorchain zal handelen zonder tussenpersonen mogelijk maken

Als eerste soort project in de branche heeft het veel aandacht gekregen van investeerders. Eenmaal gelanceerd, maakt het swaps, handel, cross-chain en multi-asset mogelijk zonder overbruggingstechnologie zoals andere projecten te gebruiken.

Thorchain’s gedecentraliseerde beurs (DEX) zal draaien op het Tendermint consensusprotocol. Het wordt gefactureerd om token-swaps en betrouwbare handel aan te bieden voor Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) en Bitcoin Cash (BCH). Het project zal in de toekomst ook andere blockchains en crypto-activa ondersteunen.

Een gebruiker die bijvoorbeeld ETH wil inwisselen voor BNB, zal zijn transactie afronden met het RUNE-token. Dit vervult volgens de aankondiging de rol van een tussenpersoon op de high-speed blockchain.

Deze aanpak zorgt ervoor dat het ene activum op een gedecentraliseerde manier efficiënt kan worden verhandeld voor een ander. Waarnemers denken dat het project veel steun zal winnen vanwege de efficiëntie en het elimineren van tussenpersonen.

RUNE prijsstijgingen

De sector gedecentraliseerde financiering (DeFi) heeft de afgelopen maanden een enorme groei doorgemaakt. Maar met de lancering van THORChain kan de DeFi-ruimte zelfs tot extreme hoogtes gaan.

De THORChain is in ontwikkeling sinds 2018. De lancering zal naar verwachting grote verbeteringen brengen in de snel evoluerende DEX ruimte.

Het heeft al invloed gehad op de prijs van RUNE, het native token van het platform. Amper 24 uur na de aankondiging klom het actief naar een recordhoogte van $ 12,66. Hoewel het op het moment van schrijven is afgenomen tot $ 12, is het nog steeds 24% hoger dan de waarde van de vorige week.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld