Dogecoin (DOGE) bereikte opnieuw een nieuw record

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on apr 14, 2021
  • Dogecoin schoot de afgelopen 24 uur met bijna 80% omhoog.
  • De munt steeg tot maar liefst $0,1382.
  • De stijging van de munt is waarschijnlijk het gevolg van de directe notering van Coinbase.

Dogecoin (DOGE) heeft een nieuw record bereikt na een groei van 78,57% in de afgelopen 24 uur. De op Shiba Inu gebaseerde munt heeft nu een marktkapitalisatie van bijna $ 17 miljard en wordt verhandeld tegen de prijs van $ 0,1318.

Dogecoin schiet omhoog naar een gloednieuw record

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn beide onlangs naar nieuwe hoogten gestegen, dit keer tegelijkertijd. De leidende crypto’s zijn echter niet de enigen die een enorme prijsstijging zien. Ze kregen gezelschap van een aantal altcoins, waaronder Dogecoin – de grap crypto uit 2013.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Toen het werd gemaakt, was DOGE een op meme gebaseerde munt die geen bijzonder lange levensverwachting had. Zelfs de maker ervan verwachtte dat het naast de meme zou uitsterven, en hij stopte al snel en nam afstand van de munt.

DOGE werd echter de favoriet van de crypto-industrie en dankzij deze populariteit kon het op dit moment niet alleen bijna 7 en een half jaar in leven blijven, maar ook omhoogschieten naar de positie van de 10e grootste cryptocurrency, met een prijs van iets meer dan 13 cent per munt.

Waarom is DOGE gestegen?

DOGE, dat Elon Musk, de CEO van Tesla, meerdere keren zijn favoriete munt noemde, schoot onlangs omhoog, waarschijnlijk als gevolg van de directe notering van cryptobeurs Coinbase. De lijst van Coinbase helpt de hele crypto-industrie verder te valideren, evenals de munten die het ondersteunt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het het kopen en verkopen van munten als bedrijf aanmoedigt.

De stijging van DOGE is vooral opmerkelijk, aangezien deze tussen 1 januari 2021 en nu 14 april met meer dan 2.000% is gestegen. Ook het feit dat het de favoriete cryptocurrency van Elon Musk is, heeft waarschijnlijk geholpen, vooral omdat Musk eerder dit jaar kort de rijkste man ter wereld werd.

DOGE zag ook een uitbarsting van populariteit nadat een Reddit-groep besloot om te proberen de prijs naar $ 1 te duwen. Deze ‘naar de maan’ campagne gebruikte alle middelen die tot zijn beschikking stonden, inclusief de hype over een andere subreddit, WallStreetBets, die eerder dit jaar ook achter de prijsstijging van GameStop zat.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld