JPMorgan overtreft de schattingen van analisten in Q1

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 14, 2021
  • JPMorgan Chase overtreft de schattingen van analisten voor winst en omzet in Q1.
  • De nettorentebaten van de investeringsbank dalen met 11% in Q1.
  • JPMorgan aandelen waren woensdag minder dan 1% lager in de premarket-handel.

JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) rapporteerde woensdag zijn financiële resultaten voor het fiscale eerste kwartaal, die de schattingen van analisten voor winst en omzet overtroffen. Het bedrijf schreef zijn sterke prestatie toe aan £ 3,78 miljard aan vrijval van kredietreserves en een aantrekkende economie in het algemeen.

JPMorgan aandelen waren woensdag minder dan 1% lager in de premarket handel. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen £ 111,20 per aandeel. Ter vergelijking: het op de New York Stock Exchange genoteerde bedrijf was het jaar 2021 begonnen met een lagere £ 91,48 per aandeel.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

JPMorgan zei dat het nettoresultaat in het eerste kwartaal £ 10,39 miljard bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 3,27 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot £ 2,09 miljard, of 56,69 pence per aandeel.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende de investeringsbank £ 2,41 per aandeel in het eerste kwartaal. JPMorgan waardeerde zijn netto-omzet in het afgelopen kwartaal op £ 24,06 miljard, wat neerkomt op een groei van 14% op jaarbasis. In het voorgaande kwartaal (Q4) had het in New York gevestigde bedrijf £ 22,07 miljard aan inkomsten geregistreerd.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het eerste kwartaal £ 22,17 miljard aan netto-inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op een lagere £ 2,25.

Andere prominente cijfers in het winstrapport van JPMorgan van woensdag zijn onder meer een stijging van 6% op jaarbasis van de inkomsten uit de divisie consumenten- en gemeenschapsbankieren, wat in lijn was met de prognoses van de experts. De holdingmaatschappij voor financiële dienstverlening zag in het eerste kwartaal een omzetgroei van 46% uit corporate en investment banking, die de marktverwachtingen overtrof.

In apart nieuws: technologieaandelen hebben de S&P 500 dinsdag naar een recordsluiting geduwd.

De nettorentebaten van JPMorgan dalen met 11% in het eerste kwartaal

Met £ 9,45 miljard kwamen de netto rentebaten in het afgelopen kwartaal 11% lager uit en bleven ze achter bij de FactSet-consensus. CEO Jamie Dimon gaf woensdag commentaar op de kwartaalresultaten en zei:

“Met alle stimuleringsuitgaven, potentiële infrastructuuruitgaven, aanhoudende kwantitatieve versoepeling, sterke consumenten- en bedrijfsbalansen en euforie rond het potentiële einde van de pandemie, zijn wij van mening dat de economie het potentieel heeft om een extreem robuuste meerjarige groei te hebben.”

JPMorgan presteerde vorig jaar somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van iets minder dan 10%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 339,57 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 17,36.