Cathie Wood’s Ark fondsen kochten Coinbase aandelen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on apr 15, 2021
  • Ark Investment Management heeft 749.205 Coinbase aandelen gekocht.
  • De aandelen van Coinbase werden gisteren geopend voor £276,38.
  • Terwijl alle drie Ark Funds de aandelen van Coinbase kochten, verkocht Ark Next Generation 57.043 TSLA.

Cathie Wood, een gerenommeerde Bitcoin (BTC) liefhebber, heeft opnieuw haar geloof in de toekomst van crypto getoond nadat drie fondsen bij Ark Investment Management Coinbase aandelen kochten nadat het bedrijf naar de beurs ging. Een rapport onthulde dit nieuws op 15 april, waarbij werd opgemerkt dat Ark Innovation ETF, Ark FinTech Innovation ETF en Ark Next Generation Internet ETF in totaal 749.205 Coinbase aandelen kochten na hun debuut op Nasdaq. Naar verluidt bedroeg de slotkoers van de aandelen £ 235,05. Met behulp van deze prijs als het gemiddelde kocht Ark Investment Management aandelen ter waarde van £ 178,41 miljoen.

Volgens het rapport opende de aandelen van Coinbase de handel op £ 276,38 en steeg tot £ 311,59. BTC daalde echter van zijn onlangs vastgestelde hoogste punt ooit op £ 47.043,58, waardoor de aandelen van Coinbase gedwongen werden onder de openingsprijs te duiken. Desalniettemin slaagde de aandelenkoers erin boven de referentieprijs van £ 181,39 te blijven.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel Ark Investment Management niet had gesuggereerd om Coinbase aandelen te kopen, is deze stap niet onverwacht. Dit komt doordat het 7-jarige bedrijf vaker in bedrijven investeert die te maken hebben met disruptieve trends. Hoewel dit betekent dat het bedrijf een kleine ruimte heeft om aan te boren, heeft het enorm succes geboekt met zijn ETF fondsen.

Controle over aandelenmarkten

Nadat Ark Investment Management blijk heeft gegeven van zijn bekwaamheid in het selecteren van hoogwaardige aandelen, heeft het een naam gemaakt in de investeringswereld. Met deze prestatie heeft het bedrijf veel invloed op de aandelenmarkten verworven. Het voorspelde bijvoorbeeld dat Tesla’s aandeel (TSLA) zou stijgen tot £ 5.070 in 2025. Na deze voorspelling in januari vorig jaar steeg TSLA van £ 94,22 tot £ 537,66 op het moment van schrijven.

Ondanks dat het optimistisch was over TSLA, verkocht een van de fondsen van Ark Investment Management een aanzienlijk deel van de aandelen. Naar verluidt heeft Ark Next Generation gisteren 57.043 TSLA verkocht. Hoewel het bedrijf gelooft dat Tesla en elektrische auto’s iets groots zullen zijn, gelooft het dat digitale portemonnees en genomics de volgende twee grootste ontwrichtende trends zullen zijn.

Volgens Cathie Wood, de CIO en CEO van Ark Investment Management, zullen digitale portemonnees en tweezijdige marktplaatsen binnenkort de meeste rollen op zich nemen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld