Elon Musk tweet over DOGE en stuurt het weer 12% omhoog

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on apr 16, 2021
  • Elon Musk verwees onlangs opnieuw naar zijn favoriete cryptocurrency, Dogecoin.
  • Deze keer tweette hij een schilderij van een Spaanse kunstenaar en noemde het 'Doge Barking at the Moon'.
  • Meteen na de tweet steeg DOGE met nog eens 12%.

Dogecoin (DOGE) is misschien gemaakt als een grap-cryptocurrency, maar de nieuwste prestatie is niets om over te grappen. De cryptocurrency schoot de afgelopen drie maanden twee keer omhoog naar een nieuw record, oorspronkelijk van $ 0,007 naar $ 0,081 in februari.

Daarna steeg het de afgelopen dagen opnieuw, van $ 0,063 op 10 april naar $ 0,14 eerder op de dag. In de afgelopen uren is de munt licht gecorrigeerd naar $ 0,1336.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze laatste stijging is waarschijnlijk te wijten aan de directe notering van Coinbase, maar een andere factor die ongetwijfeld heeft bijgedragen, is nogmaals Elon Musk.

Elon Musk wekt opnieuw de DOGE hype op

Elon Musk heeft een behoorlijke indruk op de hele wereld gemaakt met een recente video van een makaak die een spel speelt met alleen zijn brein. Hij is nu echter weer aan het tweeten over Dogecoin, na een pauze van bijna een maand.

Er waren onlangs enkele cryptische tweets en emoji’s, maar niets was specifieks totdat hij een schilderij plaatste dat was gemaakt door Joan Miro, een Spaanse kunstenaar. Het schilderij toont een hond die naar de maan blaft, wat ook de titel van het schilderij is. Musk noemde het echter Doge Barking at the Moon, opnieuw verwijzend naar zijn favoriete crypto.

Direct na de tweet steeg DOGE met 12%, omdat de industrie opnieuw werd aangemoedigd door de populairste miljardair van de crypto-wereld.

Musk heeft zelfs zo’n enorme indruk gemaakt op de crypto-sector dat een handelaar, Andrei Badoiu, onlangs een bot heeft gemaakt die automatisch Bitcoin koopt wanneer Musk erover tweets, wat een van de grappigste strategieën is die de crypto-industrie heeft gezien in zijn recente geschiedenis. En het laat zien hoe groot de impact van Musk is op Bitcoin, Doge en waarschijnlijk ook op de bredere crypto-sector.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld