Abbott Laboratories mist de schattingen van Wall Street

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 20, 2021
  • Abbott Laboratories mist de schattingen van Wall Street in Q1.
  • Het Amerikaanse bedrijf verwacht £3,58 aan gecorrigeerde winst per aandeel voor het hele jaar.
  • Abbott aandelen waren dinsdag meer dan 3% lager in de premarket-handel.

Abbott Laboratories (NYSE: ABT) rapporteerde dinsdag zijn financiële resultaten voor het fiscale eerste kwartaal, die achterblijven bij de schattingen van Wall Street, ondanks dat de COVID-19 tests een sterke vraag bleven zien in het eerste kwartaal.

Abbott Laboratories aandelen die u gemakkelijk online kunt verhandelen via een reeks gebruiksvriendelijke apps, werden dinsdag meer dan 3% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 86,25 per aandeel, tegenover het hoogste punt sinds begin februari van £ 91,74 per aandeel. Ter vergelijking: het op de New York Stock Exchange genoteerde bedrijf was het jaar 2021 begonnen met een lagere £ 78 per aandeel.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Abbott Laboratories rapporteerde £ 1,29 miljard aan winst in het eerste kwartaal, wat neerkomt op 72 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg de winst een fors lagere £ 389,20 miljoen, of 21,46 pence per aandeel. Op een aangepaste basis verdiende het in Chicago gevestigde bedrijf 91 pence per aandeel in het eerste kwartaal. In het voorgaande kwartaal (Q4) werden de inkomsten van Abbott opgetekend op £ 1,53 miljard hoger.

De Amerikaanse multinational genereerde in het eerste kwartaal een omzet van 7,44 miljard pond, tegenover 5,51 miljard pond een jaar geleden. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 7,66 miljard aan omzet zou boeken. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel bedroeg 94 pence hoger.

De omzetstijging op jaarbasis, volgens Abbott Laboratories, werd toegeschreven aan de COVID-19 tests die £ 1,57 miljard aan omzet genereerden in het eerste kwartaal, inclusief £ 1,29 miljard van zijn snelle testplatforms.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten publiceerde verzekeringsmaatschappij Travellers Inc dinsdag ook haar kwartaalcijfers.

De richtlijnen van Abbott Laboratories voor het volledige boekjaar

Voor het volledige boekjaar voorspelt Abbott nu £ 3,58 aan gecorrigeerde winst per aandeel. Analisten vragen daarentegen om een iets hogere £ 3,62.

CEO Robert Ford reageerde dinsdag op het winstrapport en zei:

“We zijn bijzonder tevreden met het groeiende momentum van verschillende recentelijk gelanceerde producten en blijven voor het jaar een groei van de winst per aandeel van meer dan 35 procent voorspellen.”

Abbott Laboratories presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van iets minder dan 30%. Op het moment van schrijven heeft het bedrijf op het gebied van medische hulpmiddelen en gezondheidszorg een marktkapitalisatie van £ 157,83 miljard en een koers-winstverhouding van 49,46.