Bitcoin crasht tijdens het weekend: nog steeds geen herstel

Geschreven door: Konstantin Anissimov
april 20, 2021
  • Bitcoin bereikte ongeveer een week geleden een nieuw recordniveau.
  • Kort na dit record begon de prijs een periode van gestage daling, gevolgd door een scherpe crash.
  • De prijs van de munt daalde afgelopen zondag tot $51.476.

De afgelopen week was een zeer opwindende tijd voor Bitcoin. De munt bereikte niet alleen een nieuw record, maar hij crashte ook kort daarna, waardoor investeerders en handelaren van een vredig weekend werden beroofd.

Bitcoin daalt met bijna $15.000 over vier dagen

Het nieuws over de prijsdaling van Bitcoin domineerde de afgelopen dagen de krantenkoppen en de belangrijkste reden voor de daling lijkt de beslissing van Turkije te zijn om betalingen in cryptocurrency te verbieden. Volgens de rapporten van vorige week besloot de centrale bank van het land om cryptobetalingen vanaf 30 april illegaal te maken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Van wat bekend is, zal het bezitten van crypto en het verhandelen ervan nog steeds legaal zijn. Bitcoin en altcoins kunnen na het einde van deze maand echter niet meer legaal als betaalmiddel in het land worden gebruikt.

BTC crasht om tot bijna $50.000 te zakken

Volgens gegevens van CEX.IO bereikte BTC vorige week, rond 14 april, een recordhoogte. Sindsdien is het enigszins gecorrigeerd en bereikte eind 17 april ongeveer $ 60k. De volgende dag veroorzaakte een schok voor de cryptogemeenschap toen de munt crashte tot $ 51.476, waarna hij zich maandag herstelde naar $ 57.603, om op het moment van schrijven terug te vallen naar $ 55.116.

Hoewel de gebeurtenissen in Turkije een negatieve impact hadden op de BTC prijs, is de algemene trend nog steeds bullish en wordt er voorspelt dat BTC nog hoger kan gaan. Mijn eigen voorspelling zegt dat de munt tegen het einde van Q2 $ 80k zal bedragen, en waarschijnlijk $ 90k tegen het einde van het jaar.