Ethereum prijs ziet sterk herstel na de weekendcrash

Geschreven door: Greg Waisman
april 21, 2021
  • Ethereum crashte tijdens het weekend door het recente nieuws uit Turkije.
  • Terwijl de markt een grote daling liet zien, begon Ethereum als een van de eersten een groot herstel.
  • De munt heeft verschillende belangrijke ontwikkelingen ondergaan.

Vorige week, nadat de Turkse centrale bank aankondigde dat cryptobetalingen vanaf 30 april illegaal zullen worden, begonnen de cryptoprijzen te crashen en zagen veel munten aanzienlijke verliezen.

Ethereum ETF’s worden gelanceerd in Canada

Canada is een Noord-Amerikaans toevluchtsoord geworden voor crypto ETF’s. Drie Bitcoin ETF’s zijn de afgelopen maanden in het land verschenen, en nu zijn er ook drie Ethereum ETF’s die zich bij hen hebben aangesloten. De ETF’s begonnen gisteren, 20 april, te handelen, waardoor de ETH prijs een snel herstel begon.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een andere ontwikkeling die mogelijk heeft bijgedragen aan het herstel, is het feit dat WeWork, een wereldwijde vastgoeddienstverlener, ETH- en BTC-betalingen begon te accepteren. Ten slotte heeft Ethereum GeneSys Foundation onlangs een nieuwe hard fork voltooid om ingezette ETH 2.0 munten terug te vorderen, om de PoW-mijnwerkers te stimuleren.

Ethereum prijs herstelt zich van een weekenddaling

Tijdens dit afgelopen weekend crashte de Ethereum prijs kort na het bereiken van een nieuwe ATH. De ATH werd bereikt op 16 april, toen de ETH steeg naar $ 2.550. Maar op 18 april daalde de muntprijs tot $ 2.043. De munt begon zich vervolgens te herstellen en ging maandag zelfs zo hoog dat hij $ 2.280 bereikte, voordat hij gisteren weer zakte naar $ 2.052.

Toen verhoogde een nieuwe stijging het naar $ 2.300, waar het op het moment van schrijven staat.

Door de recente gebeurtenissen kon Ethereum het voortouw nemen en meer bullish worden dan Bitcoin, en het zal interessant zijn om te zien of het zijn voormalige ATH voor het einde van de week weer kan bereiken.