Netflix voegt veel lager dan verwachte netto nieuwe betaalde abonnees toe in Q1

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 21, 2021
  • Netflix voegt veel lager dan verwachte netto nieuwe betaalde abonnees toe in Q1.
  • De streaminggigant overtreft de schattingen van analisten voor inkomsten.
  • Netflix Inc koopt vanaf later dit jaar £3,59 miljard aan aandelen terug.

Netflix Inc. (NASDAQ: NFLX) zei dinsdag dat het het fiscale eerste kwartaal heeft afgesloten met 3,98 miljoen netto nieuwe betaalde abonnees – een scherpe daling ten opzichte van 8,5 miljoen die het in het voorgaande kwartaal had toegevoegd. In zijn richtlijnen eerder dit jaar had het Amerikaanse contentplatform 6 miljoen netto nieuwe betaalde abonnees voorspeld voor het eerste kwartaal.

Netflix aandelen werden dinsdag meer dan 10% lager gerapporteerd in langdurige handel. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 360 per aandeel, tegenover het hoogste punt sinds eind januari van £ 421 per aandeel. Ter vergelijking: Netflix was het jaar 2021 begonnen met een prijs per aandeel van £ 375.

Netflix voorspelt slechts 1 miljoen netto nieuwe betaalde abonnees voor Q2

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had Netflix een recordaantal van 15,77 miljoen netto nieuwe betaalde abonnees gerapporteerd. Het productiebedrijf waarschuwde pas in het fiscale tweede kwartaal voor een verdere daling tot 1 miljoen nieuwe klanten, wat de laagste kwartaalaanwinsten ooit zou betekenen. Experts hadden het afgelopen kwartaal een veel hoger aantal 6,34 miljoen nieuwe streamers voor Netflix voorspeld.

Netflix rapporteerde £ 1,22 miljard aan nettowinst in het eerste kwartaal, wat zich vertaalt naar £ 2,69 per aandeel, waarmee de FactSet-consensus van £ 2,14 per aandeel wordt overtroffen. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Los Gatos schreef hogere inkomsten toe aan hogere abonnementsprijzen.

Het op Nasdaq genoteerde bedrijf genereerde in het eerste kwartaal £ 5,14 miljard aan inkomsten, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 24,2%. Volgens FactSet hadden experts gevraagd om een iets lagere kwartaalomzet van £ 5,12 miljard.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten publiceerde de maker van het da Vinci Surgical System, Intuitive Surgical, dinsdag ook de beste kwartaalresultaten.

Netflix koopt vanaf later dit jaar £3,59 miljard aan aandelen terug

Netflix heeft tot dinsdag toestemming gegeven voor het terugkopen van aandelen ter waarde van £ 3,59 miljard. De terugkoop, zo voegde hij eraan toe, zal later dit jaar beginnen. De laatste keer dat Netflix aandelen terugkocht, was bijna tien jaar geleden. Volgens co-CEO Reed Hastings daalde het verloop in het eerste kwartaal.

De streaminggigant sprak zijn plannen uit om in 2021 meer dan £ 12,20 miljard aan content (contant geld) uit te geven.

Netflix presteerde vorig jaar grotendeels optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 65%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 174,66 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 93,34.