HSBC zegt dat de omzet in Q1 met meer dan 100% is gestegen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on apr 27, 2021
  • HSBC zegt dat de omzet in Q1 met meer dan 100% is gestegen.
  • De financiële dienstverlener rapporteert een omzet van £9,36 miljard.
  • HSBC voorspelt dit jaar een stijging van ongeveer 5% in de kredietverlening aan consumenten.

HSBC Holdings plc (LON: HSBA) zei dinsdag dat de nettowinst in het eerste kwartaal een groei van meer dan 100% op jaarbasis liet zien. Het bedrijf schreef de stijging toe aan de verbetering van de economische vooruitzichten, waardoor het de voorzieningen kon vrijmaken die het had gereserveerd voor verwachte kredietverliezen. CFO Ewen Stevenson zei:

“We zijn nog steeds relatief voorzichtig en we hebben ongeveer 70% van de reserve die we vorig jaar hebben opgebouwd behouden.”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

HSBC aandelen zijn dinsdag op de beurs geopend tegen 423 pence en worden momenteel verhandeld tegen een hogere 433 pence. Ter vergelijking: de grootste bank van Europa was het jaar begonnen met 380 pence per aandeel, na herstel van 283 pence per aandeel in de laatste week van september 2020.

HSBC rapporteert een omzet van £9,36 miljard

HSBC zei dat de nettowinst in het eerste kwartaal £ 2,79 miljard bedroeg. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd de nettowinst beperkt tot £ 1,29 miljard. De verwachte kredietverliezen, voegde de Britse multinational eraan toe, daalden in het eerste kwartaal sterk tot £ 288,12 miljoen, vergeleken met £ 2,16 miljard een jaar geleden.

HSBC waardeerde zijn omzet in het eerste kwartaal op £ 9,36 miljard, wat neerkomt op een daling van 5,0% op jaarbasis. De investeringsbank schreef de daling toe aan de lagere rentetarieven in de afgelopen maanden als gevolg van de aanhoudende coronavirus pandemie die tot nu toe meer dan 4,4 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk heeft besmet en meer dan 127 duizend doden heeft veroorzaakt.

Voor het volledige jaar voorspelt de holding in financiële dienstverlening nu een toename van ongeveer 5% in de kredietverlening aan consumenten. HSBC herhaalde dat dividendbetalingen dit jaar waarschijnlijk niet zullen worden hervat. In februari zei de in Londen gevestigde bank dat haar inkomsten in 2020 met 35% zijn gedaald als gevolg van de noodsituatie op het gebied van gezondheid.

De opmerkingen van CEO Noel Quinn op dinsdag

Chief Executive Noel Quinn reageerde dinsdag op de financiële update en zei:

“We zijn optimistischer dan in februari, we verwachten dat het bbp zich dit jaar zal herstellen in elke economie waarin we actief zijn.”

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei hotel- en restaurantbedrijf Whitbread plc dat het door de COVID-19 verstoringen overging naar een verlies vóór belastingen voor fiscaal 2021.

HSBC presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van ongeveer 35%. Op het moment van schrijven wordt het gewaardeerd op £ 87,81 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 31,06.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld