Bitcoin herstelt zich van de daling van vorige week

By: Konstantin Anissimov
Konstantin Anissimov
Konstantin Anissimov is de uitvoerend directeur van de internationale cryptocurrency-exchange CEX.IO. Hij behaalde zijn Executive MBA-programma diploma aan de… read more.
on apr 28, 2021
  • Bitcoin zag ongeveer een week geleden een enorme daling.
  • Sindsdien handelde de munt enkele dagen zijwaarts, maar maakte twee dagen geleden een sterk herstel.
  • Sindsdien is het echter laag gehouden door een sterke weerstand op $55k.

Bitcoin blijft zijwaarts handelen, alleen op een lager niveau sinds twee dagen geleden, 26 april. Voordien zag de munt een sterk herstel waardoor het opliep van het laagste punt in maanden tot halverwege de $ 50.000.

Bitcoin herstelt zich na een recente crash

De crash was niet de eerste die Bitcoin de afgelopen weken zag. Voordien viel de munt uit zijn ATH vanwege het besluit van Turkije om het gebruik van cryptocurrency als betaalmethode te verbieden. Het verbod zou binnen twee dagen, op 30 april, in werking moeten treden. Daarna daalde BTC echter tot ongeveer $ 55k, en het slaagde erin zichzelf ervan te weerhouden verder te dalen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De verwachtingen van de nieuwe Amerikaanse president, Joe Biden, die de langetermijnbelasting op meerwaarden voor de rijkste Amerikanen tot 43,4% wil verhogen, leidden echter tot een ernstige daling van de BTC prijs.

Aan de positieve kant zijn er tekenen dat crypto de mainstream binnengaat, zoals Coinbase die openbaar wordt en zelfs opties krijgt, PayPal die nieuwe cryptofuncties lanceert, het gebruik van crypto om te winkelen mogelijk maakt, en meer.

Wat is er gebeurd met de BTC prijs?

Volgens gegevens van CEX.IO zakte BTC op 23 april naar $ 47.500, om zich vervolgens licht te herstellen tot $ 50.000. Het handelde tot eind 25 april zijwaarts in de buurt van dit niveau, toen het crashte naar $ 47k en vervolgens omhoogschoot naar $ 54k tegen het einde van 26 april.

Niemand kan met zekerheid zeggen waar de munt vanaf hier naartoe zal gaan, maar er wordt verwacht dat hij tegen het einde van Q2 minstens $ 80k zal bereiken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld