Thailand heeft de regels voor het openen van nieuwe accounts bij cryptobeurzen aangescherpt

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on mei 3, 2021
  • Vanaf juli vereist AMLO dat alle centrales dip-chip machines gebruiken.
  • Voor deze stap moeten gebruikers fysiek de beurzen bezoeken.
  • Spelers in de Thaise crypto ruimte denken dat deze verandering de groei van de sector zal afremmen.

De financiële waakhonden van Thailand maken zich op om nieuw beleid te introduceren dat cryptobeurzen vereist om de identiteit van nieuwe gebruikers persoonlijk te verifiëren. De Anti-Money Laundering Office (AMLO) van het land zal beurzen verplichten om vanaf juli 2021 een dip-chip machine te gebruiken voor identiteitsverificatie. Naar verluidt scannen dip-chip machines een chip die is geïntegreerd in ID-kaarten van Thaise burgers.

Op dit moment kunnen nieuwe gebruikers hun identiteit verifiëren met cryptobeurzen door hun documenten online in te dienen. Wanneer het nieuwe beleid echter van kracht wordt, zullen gebruikers die een account willen openen fysiek aanwezig moeten zijn om hun ID’s te laten scannen voor verificatie. Naar verluidt zouden deze veranderingen buitenlandse investeerders kunnen verhinderen toegang te krijgen tot cryptobeurzen in het land, aangezien ze geen Thaise ID’s hebben.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Intermediairs voor digitale activa willen de kwestie echter bespreken op een aankomend forum dat wordt georganiseerd door de Thailand Digital Asset Operators Trade Association. Tijdens dit evenement zullen de aanwezigen vragen verzamelen om te presenteren aan relevante overheidsinstanties, zoals de Securities Exchange Commission (SEC) en AMLO.

Het nieuwe systeem zou de crypto ruimte van Thailand kunnen schaden

Naar verluidt had Thailand 697.780 cryptobeurzen 26 april, een scherpe stijging van 160.000 eind 2020. Hoewel de dip-chip vereiste ervoor zorgt dat cryptobeurzen nauwkeurige KYC-informatie krijgen van nieuwe gebruikers, aangezien cryptocurrencies aan populariteit blijven winnen in het land , maken experts uit de industrie zich zorgen dat deze verandering schadelijk zal zijn voor de crypto-sector van het land.

Poramin Insom, de mede-oprichter en directeur van de Thaise cryptobeurs Satang Corp, zei bijvoorbeeld dat de meeste digitale activa beurzen in het land nog steeds bezig zijn met het voorbereiden van hun systemen om de toestroom van klanten op te vangen terwijl nieuwe accountaanvragen blijven binnenstromen. Hij merkte op dat als het aanvraagproces ingewikkelder wordt, dit de groei van de crypto ruimte kan belemmeren.

Het proces van het verifiëren van nieuwe digitale accounts in Thailand neemt nog steeds veel tijd in beslag, ondanks dat het volledig elektronisch is. Dit komt omdat de beurzen de ingediende documenten moeten beoordelen om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de KYC-regels van de SEC. Als zodanig zal dit proces langer duren als elke nieuwe gebruiker fysiek een centrale moet bezoeken om zijn ID te laten scannen voor verificatiedoeleinden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld