Meer dan 500% klantenstijging – Bitstamp breidt uit in de VS

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on mei 4, 2021
  • Bitstamp heeft geïnvesteerd om zich uit te breiden in de VS.
  • De beurs onderzoekt de uitbreiding van institutionele bewaring om de betrokkenheid in het land te vergroten.
  • Bitstamp werkte onlangs samen met de in de VS gevestigde Silvergate Bank.

Cryptobeurs Bitstamp heeft plannen aangekondigd om uit te breiden naar de VS na een toename van 570% in zijn Amerikaanse klanten sinds het begin van het jaar. De beurs is een van de oudste ter wereld en heeft in de VS een bijna drievoudige stijging geregistreerd als het gaat om het beheerd vermogen (AUM). Het heeft ook een indrukwekkende toename van 300% opgetekend in de activiteiten van Amerikaanse klanten en het gebruik van de mobiele Bitstamp app.

De klantbetrokkenheid in het land vergroten

Het bedrijf zei dat het een uitgebreide strategie had om Amerikaanse klanten te betrekken, waaronder het verkennen van de uitbreiding van de institutionele bewaring, het opzetten van een digitale investeringsinfrastructuur en het opbouwen van belangrijke institutionele partnerschappen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De strategie omvat ook het inhuren van Amerikaans talent om de klantbetrokkenheid in het land te vergroten.

In een recent interview verklaarde Hunter Merghart, Amerikaans hoofd van Bitstamp, dat de beurs al een tijdje bezig is met het opbouwen van zijn Amerikaanse klantenbestand. Maar het besloot de inspanningen te verdubbelen en het heeft dividenden opgeleverd.

Hij zei dat de beurs enorm heeft geïnvesteerd in producten en infrastructuur om zich zowel op institutionele als particuliere beleggers in de VS te richten.

Bitstamp past zich aan de nieuwe omgeving aan

Bitstamp zegt dat het zich geleidelijk aanpast aan de nieuwe omgeving en dat alles naar verwachting zal verlopen zoals gepland. De beurs zegt dat er op de reeds bestaande infrastructuur en relatie zal worden gerekend om de uitbreiding soepel te laten verlopen. Bitstamp voegde toe dat zijn platform is gebouwd op solide hardware en software, die overeenkomt met die van NASDAQ. Dit geeft het platform de handelssnelheid die gewend is aan Amerikaanse klanten.

Bitstamp werkte eerder samen met de in de VS gevestigde Silvergate bank om een productaanbod aan Amerikaanse klanten uit te rollen. De beurs zegt dat het binnen 24 uur meer dan $ 3 miljard aan transacties kan verwerken zonder een enkele downtime te ervaren. Het treft ook voorzieningen om de sterkte van zijn infrastructuur te vergroten om toekomstige uitbreidingen van het klantenbestand en het productaanbod op te vangen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld