Sotheby’s begint cryptocurrencies te accepteren voor fysieke kunst

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on mei 4, 2021
  • Volgens de CEO van Sotheby zal dit de eerste fysieke kunstdeal zijn die crypto accepteert.
  • Het veilinghuis werkte samen met Coinbase voor de functie.
  • Sotheby's wil cryptobetalingen blijven ondersteunen, maar zijn beslissing hangt af van deze verkoop.

Het in New York gevestigde veilinghuis Sotheby’s gaat digitale valuta accepteren als betaling voor fysieke kunstwerken. Charles F. Stewart, CEO van Sotheby, onthulde dit nieuws tijdens een interview op 5 mei, waarbij hij opmerkte dat het veilinghuis Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zou accepteren voor Love is in the Air, het beroemdste kunstwerk van de Britse straat artiest met de naam Banksy. Naar verluidt werkte Sotheby’s samen met Coinbase Exchange om deze prestatie te bereiken.

In het interview zei Stewart dat dit de eerste keer zou zijn dat zowel BTC als ETH worden geaccepteerd als betaling voor fysieke kunst en dat Sotheby’s enthousiast was om de veiling te faciliteren. Hij voegde eraan toe dat het veilinghuis al een tijdje bezig is met het organiseren van een veiling in cryptovaluta. Hij legde de verschuiving in het sentiment uit en noemde het succes van Sotheby’s eerste NFT verkoop een paar weken geleden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens hem verliep de veiling goed, aangezien er meer dan 3.000 bieders op afkwamen. Tegen de achtergrond van de succesvolle NFT verkoop besloot het veilinghuis zijn intrede in de ontluikende ruimte te versterken door ook crypto voor fysieke kunst te accepteren.

Een nieuw, groter publiek aanboren

Reagerend op de vraag of Sotheby’s de ETH of BTC die het ontvangt van de verkoop van het Love is in the Air schilderij zal behouden, zei Stewart dat het veilinghuis een overeenkomst heeft met de verzender van het kunstwerk en de beslissing om de crypto te behouden of om te zetten in een fiat valuta is uiteindelijk aan Banksy. De samenwerking met Coinbase geeft het veilinghuis echter niet alleen de mogelijkheid om de betaling te verwerken, maar ook de mogelijkheid om crypto vast te houden.

Vanuit het oogpunt van Sotheby raakt na de introductie van NFT’s een groot, nieuw publiek geïnteresseerd in de kunstindustrie. Als zodanig probeert het veilinghuis te zien of de verkoop van fysiek kunstwerk voor crypto dezelfde ontvangst krijgt. Sotheby’s is van plan om cryptobetalingen te blijven ondersteunen. De uiteindelijke beslissing van het veilinghuis zal echter gebaseerd zijn op hoe de aanstaande verkoop van Love is in the Air zal verlopen.

Hoewel de samenwerking met Coinbase erop gericht is meer crypto-adoptanten bloot te stellen aan de kunstindustrie, merkte Stewart op dat crypto niet de enige betaalmethode is. Hij zei dat kopers het schilderij ook contant kunnen betalen, eraan toevoegend dat het ongeveer £ 2,17 tot £ 3,61 miljoen waard is.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld