Roman Kropachek veilt NFT ter waarde van 288.000 pond

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor is een fintech-schrijver uit Zweden. Ze heeft een passie voor cryptocurrency, blockchain en iGaming, en schrijft sinds 2013 professioneel.… read more.
on mei 5, 2021
  • Kropachek en zijn team werkten 15.000 uur aan The First House on the Moon NFT.
  • De Corrupted Aesthetics NFT's gaan elk voor een ETH bedrag gelijk aan £36.070.
  • Volgens Kropachek is dit een persoonlijk project.

Roman Kropachek, een gerenommeerde technologiemiljonair met meer dan 20 jaar ervaring in IT, heeft zijn tenen in de NFT ruimte gedompeld. Volgens een persbericht gedeeld met Invezz, verkoopt Kropachek, die ook de mede-oprichter is van softwareontwikkelingsbedrijf CleverFiles, een NFT “The First House on the Moon” op de Open Sea-markt.

Naar verluidt zal deze NFT verkopen aan de hoogste bieder en het bieden zal beginnen bij £ 72.070 in Ethereum. Kropachek en zijn team behouden alleen het ETH equivalent van de vraagprijs (£ 72.070), ongeacht het bedrag dat het 3D-digitale bestand ophaalt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hij deelde zijn mening met Invezz dat ze van plan zijn extra geld te doneren aan de US Space and Rocket Center Education Foundation. Met deze donatie willen ze de volgende generatie innovators en ruimteverkenners motiveren door hen toegang te bieden tot technologie, engineering en wiskundecursussen.

Kropachek verklaarde zijn beslissing om deel te nemen aan de NFT rage en zei:

Experimenteren en risico’s nemen is een integraal onderdeel van mijn ondernemers-DNA. Ik heb altijd al een aantal onconventionele producten willen maken, en met de ontwikkeling van de NFT-kunst doet zich de kans voor. Het team en ik hebben er in totaal meer dan 1500 uur aan gewerkt en het werd eigenlijk een levensvatbaar plan van het huis, met zijn interieur- en exterieurontwerp, kamerindeling, te gebruiken materialen en nog veel meer.

Een gewaagde vermelding in de NFT ruimte

Volgens Kropachek krijgt de koper van het First House on the Moon NFT niet alleen de originele bestanden, maar krijgt hij als bonus ook een gratis dagtocht naar Miami op zijn jacht.

Op de vraag of hij en zijn team hadden overwogen om Elon Musk een persoonlijke uitnodiging voor de veiling te sturen, aangezien hij een fan is van beide NFT’s en naar de maan reist, zei Kropachek:

Grappig genoeg! Dat hebben we gedaan en zijn van plan om een tweet te sturen.

Hoewel het First House on the Moon NFT is ingesteld om Kropachek te helpen naam te maken in de NFT scene, is het niet de enige digitale kunst die hij wil verkopen. De volgende in de rij na deze veiling is de verkoop van een reeks beschadigde afbeeldingen genaamd Corrupted Aesthetics. De serie bestaat uit zes afbeeldingen, die voor £ 36.070 in ETH per stuk worden geveild op de Open Sea marktplaats.

Naar verluidt hebben Kropachek en zijn team deze verzameling verkregen nadat pogingen tot gegevensherstel door CleverFiles mislukten als gevolg van bestandsfragmentatie, onvoorspelbare interne codelabyrinten, niet-overeenkomende versiecompatibiliteit tussen Disk Drill en macOS en beschadigde gegevensopslag. Het resultaat was willekeurige, maar toch onderscheidende en voortreffelijke afbeeldingen.

In een reactie op de vraag of CleverFiles tijdens deze veilingen crypto aan zijn balans zou kunnen toevoegen, zei Kropachek tegen Invezz:

Deze campagne is voor mij een persoonlijk project en experiment. Tot dusverre zijn er geen plannen voor het bedrijf om cryptocurrency als transactionele valuta toe te voegen aan operaties.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld