Virgin Money keert terug naar winst in fiscaal H1

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 5, 2021
  • De onderliggende winst van Virgin Money stijgt met meer dan 100% in H1.
  • Het Britse bedrijf is voorzichtig optimistisch over zijn toekomstige prestaties.
  • CFO zegt dat de consumentenuitgaven nu het pre-pandemische niveau naderen.

Virgin Money UK plc (LON: VMUK) zei woensdag dat het terugviel naar een winst vóór belastingen in fiscaal H1, doordat de bijzondere waardeverminderingen sterk daalden. Het bedrijf benadrukte ook dat het voorzichtig optimistisch was over zijn toekomstige prestaties.

Virgin Money UK aandelen daalden woensdag ongeveer 2% tijdens de premarket-handel en verloren nog eens 5% op de open markt. Het aandeel is momenteel aan het wisselen tegen 193 pence per aandeel, tegenover een veel lagere 131 pence per aandeel aan het begin van het jaar.

De onderliggende winst van Virgin Money stijgt met meer dan 100%

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Virgin Money meldde £ 72 miljoen van de winst voor belastingen voor de zes maanden die op 31 maart afgesloten. In dezelfde periode vorig jaar had het in plaats daarvan £ 7 miljoen aan verlies geboekt. Kredietrisico’s met betrekking tot bijzondere waardeverminderingsverliezen bedroegen in de eerste helft £ 38 miljoen, vergeleken met een aanzienlijk hoger bedrag van £ 232 miljoen een jaar geleden.

Met £ 245 miljoen boekte de onderliggende winst in H1 een groei van meer dan 100% in H1. Virgin Money registreerde £ 695 miljoen aan totale bedrijfsopbrengsten over de periode van zes maanden. Ter vergelijking: het totale bedrijfsresultaat in de eerste helft van 2020 bedroeg £ 767 miljoen hoger. Het Britse bedrijf had voor het boekjaar 2020 £ 168 miljoen aan verlies vóór belastingen over het hele jaar geboekt.

Volgens Virgin Money zijn de netto rentebaten de afgelopen periode met 3,7% gedaald. Met 1,56% zag de nettorentemarge, volgens het bedrijf met hoofdkantoor in Leeds, in het eerste halfjaar een daling van zes basispunten.

De holding had zijn CET 1 (common equity tier 1) verhouding op 30 september ingeschreven op 13,4%. Aan het einde van H1, voegde het eraan toe, bedroeg de CET 1-ratio in plaats daarvan 14,4%. Virgin Money verwacht dat haar nettorentemarge dit jaar rond de 1,60% zal blijven. Statutair rendement op materieel eigen vermogen, volgens het in Londen genoteerde bedrijf, wordt op middellange termijn in dubbele cijfers verwacht.

Opmerkingen van CFO Clifford Abrahams over de “Squawk Box” van CNBC

In een reactie op de financiële update over de “Squawk Box” van CNBC zei de CFO van Virgin Money, Clifford Abrahams:

“We groeien aan de stortingskant, aan de lopende rekening. Meer recentelijk zien we een echte opleving van de consumentenbestedingen. In de laatste week van april stegen de uitgaven aan onze creditcards bij een grote creditcardmaatschappij week op week met 25%. En we zien dat de totale consumentenuitgaven nu het niveau van vlak voor de pandemie naderen, wat een vrij krachtig herstel betekent.”

Op het moment van schrijven wordt Virgin Money UK geschat op £ 2,74 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld