USD/CAD: het einde in zicht voor de opmerkelijke comeback

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus Nyaga is een financieel analist en belegger, met meer dan 7 jaar ervaring. Hij heeft bijgedragen aan enkele van de… read more.
on mei 7, 2021
  • Het USD/CAD paar heeft de afgelopen maanden een grote vrije val doorgemaakt.
  • Deze prestatie is te wijten aan de divergentie tussen de BOC en de Fed.
  • Het paar reageert op de laatste zwakke banencijfers in Canada en de VS.

De USD / CAD prijs ligt voor de zesde opeenvolgende week in het rood op schema, na de zwakke banencijfers uit de Verenigde Staten en Canada. Het paar daalde naar 1.2146, het laagste niveau sinds 11 november 2017.

USD/CAD
USD/CAD prijsactie

Aantal banen in Canada en de VS.

De Canadese economie heeft een relatief sterk herstel gekend, geholpen door de stijgende prijzen van ruwe olie, aanhoudende vaccinaties en de nabijheid van de Verenigde Staten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de laatste gegevens van Statistics Canada blijft de arbeidsmarkt echter wankelen. Volgens het statistiekbureau verloor het land in april meer dan 207.000 banen nadat het in maart meer dan 303.000 had toegevoegd. Deze daling was erger dan de verwachte 175k. In dezelfde periode steeg het werkloosheidspercentage van 7,5% naar 8,1%, terwijl de participatiegraad daalde tot 64,9%.

Deze trend zal de komende maanden waarschijnlijk veranderen naarmate de Canadese regering haar vaccinatieproces opvoert. Het heeft al meer dan 15 miljoen mensen ingeënt. Bovendien zal de kracht van de economie van de Verenigde Staten ook een positieve invloed hebben op de economie van het land. Het aanstaande infrastructuurproject zal bijvoorbeeld naar verwachting leiden tot meer Canadese import.

De USD / CAD reageert ook op de laatste banencijfers in de VS. Volgens het Bureau of Labor Statistics zijn de niet-agrarische loonlijsten in de VS met meer dan 266.000 gestegen na een stijging van meer dan 900.000 in de voorgaande maand. Ook het werkloosheidspercentage liep op tot 6,1% terwijl ook de participatiegraad toenam.

De USD / CAD daalde voornamelijk als gevolg van de divergentie tussen de Federal Reserve en de Bank of Canada (BOC). De BOC is al begonnen met het aanscherpen van de monetaire voorwaarden, terwijl de Fed erop heeft aangedrongen dat het easy-money beleid wordt voortgezet.

USD/CAD technische prognose

USD/CAD
USD/CAD technische grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de USD / CAD al maanden in een sterk neerwaartse trend zit. Onderweg heeft het een dalend kanaal gevormd dat in het zwart wordt weergegeven. Inderdaad, deze week brak het paar bearish uit. Het bevindt zich ook onder de puntjes van de Parabolische SAR indicator en de voortschrijdende gemiddelden over 25 dagen. De Relatieve Sterkte Index (RSI), die aan het dalen was, bereikte het oversold niveau. Daarom zou het paar kunnen blijven dalen nu forexbeleggers zich richten op het volgende belangrijke ondersteuningsniveau op 1.200.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld