DOGE presteert beter dan Bitcoin in Google zoekopdrachten

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket, snooker en… read more.
on mei 10, 2021
  • Dogecoin steeg onlangs naar de top van de crypto ranglijst.
  • Niet alleen dat, maar de munt slaagde er zelfs in om Bitcoin te overtreffen in Google zoekopdrachten.
  • De munt heeft in 2021 een indrukwekkende groei gekend die niet lijkt te stoppen.

Bitcoin (BTC) is al jaren in bijna alle opzichten een dominante munt. Natuurlijk, zijn netwerk is niet het meest schaalbare of goedkope, maar het was altijd de munt met de hoogste prijs, de grootste marktkapitalisatie en, als het gezicht van de crypto-industrie, domineerde het ook Google zoekopdrachten.

Dit veranderde onlangs, toen de wereldwijde interesse verschoof van Bitcoin naar Dogecoin (DOGE), de grappenmunt die in 2013 werd gelanceerd en die destijds gebaseerd was op een populaire meme, en waarvan de levensduur naar verwachting op zijn best een paar maanden zou zijn.

Dogecoin’s dramatische 2021

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het verhaal van DOGE is inmiddels bekend, aangezien de munt jaar na jaar tegen alle verwachtingen in overleefde in de buurt van de top van de crypto-industrie. DOGE heeft dit voor elkaar gekregen door op de een of andere manier een favoriete, luchtige cryptocurrency van de hele industrie te worden. Met de steun van Elon Musk en een campagne die slim gebruik maakte van bepaalde spraakmakende evenementen van eerder dit jaar, begon DOGE een golf te maken die het niet alleen naar de top 10 van grootste muntenlijst bracht, maar ook naar de top van Google zoekopdrachten, tot nu toe wat crypto betreft.

Uit Google Trends gegevens blijkt dat Dogecoin zoekopdrachten 100 punten hebben gescoord, in tegenstelling tot Bitcoin’s 14 op 9 mei. De periode waar naar werd gekeken was 3-10 mei en de opkomst van DOGE zoekopdrachten heeft mogelijk iets te maken met het optreden van Elon Musk op Saturday Night Live, dat plaatsvond op 8 mei. Velen gokten er zelfs op of Musk in zijn toespraak naar crypto’s gaat verwijzen, en zo ja, welke munt het zal zijn.

Het bleek dat hij DOGE helemaal aan het einde van zijn monoloog noemde, en hoewel de prijs van DOGE kort daalde na de toespraak omdat het te veel werd verkocht door de houders, slaagde het er snel in om zijn prijs terug te vorderen omdat de interesse en het bewustzijn toenamen. Maar DOGE’s hele 2021 was behoorlijk dramatisch, met massale zoekopdrachten, aankopen, vermeldingen en meer, dus vluchtigheid is niet verrassend.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld