Ant Group om MYbank klanten de Chinese CBDC te laten testen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on mei 11, 2021
  • Door deze stap zullen geselecteerde MYbank klanten de digitale yuan gebruiken via hun app.
  • De AliPay app ondersteunt ook digitale yuan betalingen als onderdeel van deze deal.
  • PBoC en Mastercard praten over de wereldwijde toepassing van de CBDC.

Ant Group, een dochteronderneming van het toonaangevende Chinese technologiebedrijf Alibaba, is van plan de gebruikers van de online bank MYbank de door de centrale bank uitgegeven digitale valuta van China te laten testen. Een rapport onthulde dit nieuws op 10 mei en merkte op dat tijdens deze proef enkele klanten van de bank hun rekeningen kunnen koppelen aan de digitale yuan applicatie van China. Deze optie is ook beschikbaar voor gebruikers van de AliPay applicatie van Ant Group.

Volgens het rapport heeft Ant Group een belang van 30% in MYbank en dit partnerschap wil de beproevingen en het onderzoek van de digitale yuan helpen bevorderen. Door gebruik te maken van de apps van zowel AliPay als MYbank, krijgt de CBDC een grotere bekendheid, aangezien MYbank meer dan 35 miljoen klanten heeft. Aan de andere kant is AliPay een van de twee toonaangevende mobiele betaalapplicaties waarmee de Chinese bevolking naadloos online transacties kan uitvoeren.

Meer inspanningen om het gebruik van de digitale yuan wijdverspreid te maken

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit nieuws komt terwijl de People’s Bank of China (PBoC) de uitvoerbaarheid van de digitale yuan blijft testen door proeven te starten in verschillende Chinese steden, waaronder Shanghai en Shenzhen. In het afgelopen jaar heeft de autoriteit voor miljoenen dollars aan CBDC gedistribueerd via een app die is gekoppeld aan de zes grootste staatsbanken.

Door middel van deze proeven stelde PBoC meerdere Chinese burgers in staat om producten te kopen bij een groot aantal fysieke winkels, evenals op de e-commercetoepassing van JD.com. Door de samenwerking met JD.com betaalde het bedrijf ook geselecteerde werknemers in digitale yuan.

Terwijl PBoC momenteel probeert het gebruik van haar CBDC in eigen land te bevorderen, is de autoriteit van plan om wereldwijd uitbreidingen door te voeren. Naar verluidt voert PBoC gesprekken met Mastercard om van de digitale yuan een wereldwijde valuta te maken. Ling Hai, de co-president van Mastercard Azië-Pacific, verklaarde de rol die Mastercard zou spelen bij het helpen van PBoC om zijn CBDC op de wereldmarkt te introduceren, en zei dat de betalingsgigant de omzetting van de digitale yuan in vreemde valuta mogelijk zou kunnen maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld