De ETH saldi van gecentraliseerde beurzen nemen snel af

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on mei 11, 2021
  • Ethereum aanbod op gecentraliseerde beurzen neemt snel af.
  • Dit bedrag is het laagste dat CEXen de afgelopen twee jaar hebben gezien.
  • Het is waarschijnlijk dat velen dit gedrag uiten vanwege de stijgende ETH prijzen.

Gecentraliseerde cryptocurrency beurzen verliezen snel hun Ethereum (ETH) aanbod, volgens recente gegevens van analyseprovider Glassnode. Glassnode gegevens geven zelfs aan dat de hoeveelheid Ethereum die nog steeds op beurzen staat, het laagst is in de afgelopen twee jaar.

Tegenwoordig zit er momenteel nog slechts ongeveer 13,3 miljoen ETH op CEXen, wat betekent dat ze ongeveer $ 52,4 miljard aan Ethereum bezitten, wat zich ook vertaalt naar ongeveer 11,5% van het totale aanbod van Ethereum.

Waarom daalt het aanbod van Ethereum op beurzen?

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een interessant ding met betrekking tot deze recente gegevens is dat het een gevolg is van de gebeurtenissen die plaatsvonden in de afgelopen 9 maanden. In feite verloren CEXen in die periode ongeveer 30% van hun Ether voorraad, direct na een piek in september 2020 op 19 miljoen ETH.

Dit wordt echter niet als een slechte ontwikkeling beschouwd. Hoe lager ETH op beurzen, hoe bullish de markt wordt geacht, wat aangeeft dat er veel vraag is en dat gebruikers de neiging hebben om hun munten vast te houden. In wezen sluiten beleggers hun geld op in veilige opslagplaatsen en kiezen ze ervoor om transacties te vermijden, wat betekent dat ze verwachten dat de prijs van de munt omhoog zal schieten.

Het is natuurlijk ook waarschijnlijk dat veel Ether is opgesloten in DeFi protocollen met het oog op uitzetten, opbrengsten verdienen, lenen en andere diensten die DeFi te bieden heeft.

Bovendien meldde Glassnode ook dat de blootstelling aan BTC enigszins is afgenomen ten gunste van ETH. Er moet ook worden opgemerkt dat de on-chain activiteit van Ethereum de afgelopen maand behoorlijk is toegenomen, wat ook de periode is waarin Ether extreem bullish presteerde.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld