Bitcoin daalt nu Tesla stopt BTC betaling te accepteren

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on mei 13, 2021
  • Elon Musk maakte eerder vandaag bekend dat Tesla geen BTC betalingen meer accepteert.
  • Hij uitte zijn zorgen over de milieuvriendelijkheid van BTC mijnbouw.
  • De zet zorgde ervoor dat de cryptomarkt crashte, hoewel het herstel schijnbaar al is begonnen.

Al maandenlang kreeg de CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, lof van de crypto-industrie, omdat ’s werelds favoriete miljardair crypto continu ondersteunde. Elon Musk verwijst al jaren naar cryptocurrencies via zijn tweets, maar hij begon pas echt betrokken te raken in 2021.

Eerder dit jaar kondigde Tesla aan cryptobetalingen te zullen accepteren en investeerde het $ 1,5 miljard in BTC, en Musk gaf zelf toe dat hij op een gegeven moment persoonlijk enkele Bitcoin in bezit had. Bovendien staat Musk vooral bekend om zijn nauwe banden met Dogecoin (DOGE), die hij gedurende een bepaalde periode dagelijks promootte.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Gezien dit alles was het een behoorlijke schok toen Musk onlangs aankondigde dat Tesla geen BTC-betalingen meer accepteert. Volgens hem is dit om milieuredenen besloten, aangezien Bitcoin mijnbouw allesbehalve groen is. Mijnbouw en transacties zijn te koolstofintensief, wat in strijd is met waar Tesla voor staat. De verandering van houding van Musk kwam slechts een paar weken nadat hij had betoogd dat het omarmen van BTC een zegen zou kunnen zijn voor hernieuwbare energie.

Bitcoin reageerde en de community is niet blij

Zoals te verwachten was, reageerde de Bitcoin prijs vrijwel onmiddellijk en daalde binnen enkele uren met ongeveer $ 8.000. In de afgelopen 24 uur is de prijs na dit nieuws gestegen van $ 57.470 naar $ 48.900. Gelukkig lijkt het erop dat het herstel al is begonnen, aangezien BTC op het moment van schrijven opnieuw $ 50.000 kost.

De industrie is, begrijpelijkerwijs, momenteel gevuld met verwarring en woede, hoewel de aankondiging van Musk blijft beweren dat crypto op veel niveaus een goed idee is en dat het een veelbelovende toekomst heeft. Bovendien moet worden opgemerkt dat Tesla zijn investering in BTC blijft vasthouden, waarop ook werd gewezen in de aankondiging. Musk zei dat Tesla geen plannen heeft om te verkopen, maar om het te gebruiken voor transacties zodra de mijnbouw overgaat op meer duurzame energie.

Sommigen zien dit als Musk die de markt probeerde te manipuleren, wat natuurlijk op veel woede stuitte. De aankondiging zelf lijkt echter een duw in de richting van het vinden van een groenere oplossing voor het delven van BTC. Ten slotte zijn er ook theorieën dat dit weer een truc is om DOGE vooruit te helpen, aangezien “Elons favoriete munt” een veel kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld