Ad

Speculatie gaat door het dak vanwege de uitverkoop van crypto

Door:
op May 20, 2021
Listen
  • De cryptomarkt ervaart een bearish golf, hoewel de meesten het erover eens zijn dat dit geen cryptowinter is.
  • Terwijl de prijzen blijven dalen, stijgt de speculatie op de markt.
  • Sommigen geven Elon Musk en Tesla de schuld, anderen denken dat China dit veroorzaakte.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Door de recente crash van de cryptomarkt zijn zelfs de grootste munten van hun hoge niveau met maar liefst 30% gedaald, of in sommige gevallen zelfs meer. Ondertussen begon de crypto industrie zich diep in speculatie te verdiepen, in een poging te achterhalen wat precies de oorzaak was van de prijsdaling.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De aanvankelijke schuld viel op Elon Musk en Tesla, aangezien de crash begon direct nadat Tesla aankondigde dat het geen cryptobetalingen meer zal accepteren voor zijn elektrische auto’s. Die claims werden echter snel weerlegd door experts.

Een andere theorie was dat China’s nieuwste hardhandige optreden de reden zou kunnen zijn, maar de CEO van OKcoin, Hong Fang, zei dat het crypto-verbod niets nieuws was, en zeker niet iets dat mensen had kunnen verrassen.

Welke gevolgen heeft de crash voor cryptobedrijven?

Copy link to section

Dan Dolev, analist van Mizuho Securities, werd in een recent interview met CNBC gevraagd of Coinbase los van crypto’s kan worden gezien, of dat het zijn leven zal doorbrengen als gevangene van wat er met cryptomarkten gebeurt. Dolev zei dat 80% van de inkomsten van Coinbase gekoppeld is aan het inhouden van handelskosten. Hij wees er ook op dat de rendementen op de handelsvergoedingen naar verwachting zullen dalen, of beter gezegd, zullen blijven dalen.

De opbrengsten zijn tussen Q4 2020 en Q1 2021 al dramatisch gedaald, van 1,4% naar 1,2%. Ondertussen, terwijl de concurrentie blijft toenemen, wordt verwacht dat deze daling doorzet. Ondertussen verdient Coinbase zoveel als het zou kunnen verdienen, hoewel de toekomstige inkomsten in gevaar kunnen komen door de huidige gebeurtenissen.

Crypto