Instagram organiseert Creator Week om NFT’s te bespreken

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on mei 21, 2021
  • Het evenement is gepland van 8 tot 10 juni.
  • Volgens Instagram is dit evenement bedoeld om videomakers te helpen hun bedrijf te laten groeien.
  • Hoewel Creator Week op uitnodiging is, zal Instagram enkele delen openbaar maken.

Instagram is van plan om een driedaags evenement te organiseren met de naam Creator Week om makers van content te helpen hun bedrijf te laten groeien. Een rapport onthulde dit nieuws op 19 mei en merkte op dat dit programma het sociale platform van Facebook onder andere niet-vervangbare tokens (NFT’s) laat bespreken via een reeks virtuele streamingsessies. Naar verluidt is dit evenement gepland van 8 tot 10 juni.

Volgens het rapport is het programma alleen op uitnodiging en zullen ongeveer 5.000 makers van content uit de VS aanwezig zijn. Hoewel dit evenement beperkt blijft tot de uitgenodigde personen, is Instagram van plan om bepaalde inhoud van de sessies openbaar te delen via het account Instagram.com/creators, dat momenteel 4,5 miljoen volgers heeft. Terwijl het eerste evenement zich concentreert op de VS, is Instagram van plan het bereik van Creator Week uit te breiden door soortgelijke evenementen te organiseren in Frankrijk en andere toonaangevende Europese markten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Charles Porch, VP of Global Partnerships van Instagram, verklaarde de relevantie van Creator Week en zei dat het programma videomakers zou helpen hun volgers en hun bedrijf te laten groeien. Volgens hem hebben videomakers Instagram benaderd met het verzoek om informatie over hoe ze snel hun community en bedrijf kunnen opbouwen. Daartoe introduceerde Instagram Creator Week om videomakers zoveel mogelijk toegang te bieden.

Plannen om een NFT platform te bouwen

Hoewel Instagram geen verdere details heeft bekendgemaakt over zijn interesse in NFT’s, ging een van de uitgenodigde makers, Sean Williams, naar Twitter om te delen wat het sociale netwerk van plan is. Hij onthulde dat Instagram op zoek is naar een NFT platform en dat het contact zoekt met opkomende artiesten in de NFT ruimte om deze prestatie te bereiken. Hij merkte verder op dat Instagram via Creator Week informatie hoopt te verzamelen over wat de NFT gemeenschap nodig heeft.

Dit nieuws komt naarmate de NFT rage voortduurt, met toonaangevende artiesten en bedrijven die zich bij de ruimte voegen. Door door te gaan met het idee van een NFT platform, zou Instagram zware concurrentie ondervinden, aangezien Gemini Exchange al een markt heeft genaamd Nifty Gateway.

Afgezien van Nifty Gateway, zou Instagram moeten concurreren met Binance, dat onlangs aankondigde dat het van plan is een NFT marktplaats genaamd Binance NFT te lanceren. Dit platform gaat in juni live en probeert artiesten, makers en cryptoliefhebbers van over de hele wereld samen te brengen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld