Coinbase huurt ex-Goldman directeur in voor regelgeving

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay werkte bij Tata Motors in projectplanning, voordat hij zijn passie voor aandelen ontdekte. Tegenwoordig woont hij in Canada… read more.
on mei 24, 2021
  • Coinbase heeft een ex-Goldman directeur aangenomen als Chief Policy Officer.
  • Crypto wordt over de hele wereld geconfronteerd met verscherpte regels.
  • Bitcoin is 40% gedaald ten opzichte van zijn hoogtepunt door een hardhandig optreden in China.

Coinbase Global Inc (NASDAQ: COIN), exploitant van een cryptocurrency beursplatform, kondigde eerder vandaag in een blogpost aan dat Faryar Shirzad zich bij het bedrijf zal voegen als Chief Policy Officer.

In zijn meest recente functie was Shirzad Global Co-Head of the Office of Government Affairs bij Goldman Sachs. Hij is ook een voormalig plaatsvervangend nationaal veiligheidsadviseur van het Witte Huis.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Voortbordurend op de rol van Shirzad bij Coinbase, zei de post van het bedrijf:

“Als Chief Policy Officer zal Faryar in gesprek gaan met wetgevers, toezichthouders en andere beleidsexperts om het volledige potentieel van crypto te realiseren om een rechtvaardiger financieel systeem aan te wakkeren, samen met het creëren van banen, groei van het BBP en innovatie.”

Coinbase ging vorige maand naar de beurs via een directe notering met een waardering van bijna $ 90 miljard op het moment van zijn publieke debuut. De aandelen zijn sindsdien met 40% gedaald, in lijn met de neerwaartse trend in Bitcoin prijzen en het bedrijf handelt tegen een huidige waardering van ongeveer $ 47 miljard.

Crypto wordt over de hele wereld geconfronteerd met verscherpte regels

Bitcoin prijzen zijn 40% gedaald ten opzichte van het jaar dat het hoog was, onder druk van Chinese toezichthouders. China heeft onlangs plannen onthuld om de handel in cryptocurrency en mijnbouw in China opnieuw te trainen, wat leidt tot een grotere volatiliteit van crypto-activa.

En eerder deze maand zei Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, dat cryptocurrencies een risico vormen voor de financiële stabiliteit, wat aangeeft dat meer regulering van de steeds populairder wordende elektronische valuta gerechtvaardigd kan zijn.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money