Het Congres werkt met de SEC om cryptobeurzen te reguleren

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on mei 28, 2021
  • De SEC streeft naar meer hervormingen in de crypto-sector.
  • Het verklaarde dat de belangrijkste uitdaging voor de regulering is dat het te weinig middelen heeft.
  • SEC werkt samen met het Congres om de regulering van cryptobeurzen te verbeteren.

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), verklaarde dat de regelgevende instantie samen met het Congres werkt aan een efficiëntere manier om cryptobeurzen te reguleren.

Gensler zei dat de verbeterde regelgeving belangrijk is om de belangen van investeerders in de markt te beschermen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bij het beantwoorden van vragen over een nieuwe verordening voor digitale activa, antwoordde hij dat het vanwege de omvang van de industrie een uitdaging is om voldoende consumentenbescherming te creëren.

Gensler gaf toe dat zijn bureau 75 acties heeft kunnen ondernemen ondanks de duizenden crypto activa die in de branche beschikbaar zijn. Hij was verder van mening dat cryptobeurzen de beste plaats lijken te zijn om consumentenbescherming te implementeren.

De SEC heeft te weinig middelen gekregen

Hij wees er ook op dat de industrie niet de aandacht krijgt die ze nodig heeft, en voegde eraan toe dat de autoriteit slechts 325 miljoen dollar per jaar aan technologie uitgeeft. Sommige spelers uit de industrie geven echter twee keer zoveel uit als dat in een maand.

Gensler merkte op dat de SEC nauw samenwerkt met het Amerikaanse Congres en andere toezichthouders om meer beleggersbescherming op cryptomarkten te bieden.

De nieuw gekozen voorzitter verklaarde dat SEC hetzelfde niveau van bescherming zou moeten bieden voor cryptobeurzen als een belegger op Nasdaq of de NYSE krijgt.

Een verbeterde cryptobeurs regeling

Hij noemde ook enkele van de problemen waarmee de sector wordt geconfronteerd als het gaat om regelgeving. Afgezien van het feit dat hij financieel te weinig middelen heeft, wil Gensler effectievere hervormingen binnen de sector die de bescherming van investeerders zullen verbeteren.

Zijn suggesties zijn in overeenstemming met de aankondiging van Michael Hsu, het nieuwe hoofd van Officer of the Controller of the Currency. Hsu verklaarde dat het bureau zowel de Federal Deposit Insurance Corporation als de Amerikaanse Federal Reserve heeft ingehuurd om een “interagency policy sprint team” op te zetten dat zich alleen zal richten op de cryptocurrency industrie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money