Ad

Rapport: Drie van de meest verheerlijkte ICO’s in Israël waren frauduleus

Door:
op Jun 1, 2021
Listen
  • De drie ICO's zijn gelanceerd door Sirin Labs, Stx Technologies Limited en Leadcoin.
  • Naar verluidt hebben de beklaagden geïnvesteerd geld verduisterd.
  • De beklaagden maakten gebruik van de ongereguleerde crypto ruimte om investeerders op te lichten.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Drie van Israëls beroemdste initiële muntenaanbiedingen (ICO’s) in 2017 en 2018 waren oplichting. Een rapport onthulde dit nieuws op 31 mei, daarbij verwijzend naar een rechtszaak van $ 16,1 miljoen (£ 11,32 miljoen) die op 25 mei werd aangespannen door Roee Broncial en Eran Okashi, die werknemers zijn van het Singulariteam durfkapitaalfonds. De beklaagden in de zaak zijn Moshe Hogeg, Adi Sheleg, Ido Sadeh Man, Yaron Shalem, Shmuel Asher Grizim, Avishai Ziv, Singulariteam Holding II en Singulariteam Ltd.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Volgens het rapport zijn de drie ICO’s gelanceerd door Sirin Labs, Stx Technologies Limited (Stox) en Leadcoin, en zouden ze investeerders over de hele wereld hebben misleid om $ 250 miljoen (£ 175,69 miljoen) op te halen. De eisers beweren dat de drie bedrijven nooit de producten hebben ontwikkeld die ze aan de investeerders hadden beloofd. In plaats daarvan zijn de eisers van mening dat de beklaagden het ingezamelde geld voor hun gewin hebben gebruikt.

De eisers maakten vervolgens bekend dat Hogeg de ICO fondsen gebruikte voor duur onroerend goed. Naar verluidt was een van de huizen waaraan hij geld had uitgegeven een luxe appartement in de W-toren van Tel Aviv. Naar verluidt ging deze eenheid voor $ 15.000,00 (£ 10.535,10) per maand en gebruikten de leidinggevenden van Singulariteam het als een bordeel.

Gedaagden maakten gebruik van het ongereguleerde karakter van crypto

Copy link to section

Volgens de eisers, die momenteel met onbetaald verlof zijn vanwege de COVID-19 pandemie, hebben de beklaagden hen verder bedrogen door te geloven dat de ICO’s legitiem waren. Als gevolg hiervan investeerden ze hun geld en moedigden ze ook familie en vrienden aan om in de bedrijven te investeren. Nadat de bedrijven hun beloften niet nakwamen, beweren Broncial en Okashi financiële schade en psychologisch trauma te hebben geleden.

In de klacht merkten Okashi en Broncial op dat de beklaagden meerdere blockchain bedrijven hebben geopend met als enig doel investeerders op te lichten. Om aan te tonen dat de beklaagden vanaf het begin kwaadaardig waren, merkten de eisers op dat ze de bedrijven zouden laten bloeden na het inzamelen van geld en soms zelfs tijdens het bijeenbrengen van het geld.

Volgens eisers hebben de verdachten misbruik gemaakt van het feit dat de crypto-sector niet gereguleerd is om onwetende investeerders te verstrikken. De eisers verklaarden het aantal beklaagden en merkten op dat er valse leningsovereenkomsten waren tussen de drie blockchain-startups en andere bedrijven waarmee ze banden hadden.

Hoewel Hogeg de beweringen van frauduleuze ICO’s weerlegde, is dit niet de eerste keer dat hij wordt aangeklaagd wegens beschuldigingen van fraude. Zijn aanpak in de meeste van deze zaken heeft geleid tot schikking met de eisers en het laten ondertekenen van geheimhoudingsovereenkomsten. De meest recente zaak was toen Foxconn International Holding (FIH) hem aanklaagde wegens het niet betalen van fabrieksrekeningen nadat hij het bedrijf had gecontracteerd om Finney blockchain telefoons te produceren.

ICO's Crypto