Cardano werkt samen met Nervos aan interoperabiliteit tussen ketens

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 3, 2021
  • Dit wordt de allereerste brug van Cardano en zal in de komende zes weken voltooid zijn.
  • De brug zal ADA- en CKB-houders de tokens door elkaar laten gebruiken.
  • Volgens Romain Pellerin van IOHK is interoperabiliteit de sleutel naar mainstream.

Cardano en Nervos maken zich op om interoperabiliteit tussen hun platforms mogelijk te maken. Nervos onthulde dit nieuws via een blogpost op 2 juni en merkte op dat dit de allereerste cross-chain bridge van Cardano zal zijn. Deze verbinding wordt mogelijk gemaakt door de Force Bridge cross-chain-technologie van Nervos en zal helpen om de ecosystemen van de twee projecten, die miljarden dollars waard zijn, met elkaar te verbinden in termen van marktkapitalisatie. Naar verluidt, projecteren de projecten dat al het werk dat nodig is om deze verbinding te voltooien slechts zes weken zal duren.

Volgens de blogpost zal de brug houders van Cardano (ADA) en Nervos (CKB) hun tokens door elkaar laten gebruiken. Ook kunnen ze door de gebruiker gedefinieerde tokens op beide blockchain-netwerken ontwikkelen. Bovendien krijgen Cardano ontwikkelaars toegang tot Nervos ontwikkeltools om hen te helpen hun dApps te verbeteren en hun gebruikersbestand uit te breiden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Romain Pellerin, CTO van IOHK, legt uit waarom interoperabiliteit belangrijk is en zei dat blockchain technologie alleen massaal zal worden gebruikt als eindgebruikers niet beperkt zijn tot één netwerk of standaard. Volgens hem helpt interoperabiliteit gebruikers naadloos toegang te krijgen tot gegevens, ongeacht het netwerk dat ze gebruiken. Hij merkte verder op dat de brug Cardano en Nervos zou helpen om samen te werken aan verdere innovatie om ervoor te zorgen dat de blockchain zijn beloften nakomt om een eerlijk en efficiënt wereldwijd financieel systeem te bieden.

Cardano en Nervos hebben een bestaande relatie

Hoewel dit de eerste kettingbrug van Cardano is, is het niet de eerste keer dat het project samenwerkt met Nervos. Voorafgaand aan deze samenwerking hebben de twee bedrijven in december vorig jaar de handen ineen geslagen om een oplossing uit te rollen die de beveiliging van slimme contracten zou helpen verbeteren. Naar verluidt probeerden ze dit te bereiken door Unspent Transaction Outputs (UTXO’s), een populaire boekhoudmethode die blockchain-netwerken gebruiken, te verbeteren.

In een reactie op deze samenwerking zei Kevin Wang, mede-oprichter van Nervos, dat het vooral spannend is gezien de relatie tussen Nervos en Cardano. Hij merkte verder op dat Nervos hard aan onderzoek heeft gewerkt en dat de brug het project zou helpen om dichter bij het creëren van een functioneel interoperabel netwerk te komen, terwijl de mogelijkheden van Force Bridge worden getoond.

De publicatie onthulde meer details over het partnerschap en wees erop dat Mousebelt, een betrouwbare blockchain versneller, de brug zou slaan met Nervos die financiële steun zou bieden in de vorm van subsidies. Aan de andere kant zal Cardano zijn expertise en middelen aanbieden om ervoor te zorgen dat zijn netwerk naadloos aansluit op de brug.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld