Delta Air Lines zegt dat binnenlandse reizen in juni met 100% zullen herstellen

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay werkte bij Tata Motors in projectplanning, voordat hij zijn passie voor aandelen ontdekte. Tegenwoordig woont hij in Canada… read more.
on jun 3, 2021
  • Delta verwacht dat de binnenlandse reizen in de maand juni meer dan 100% zullen herstellen.
  • Het management streeft ernaar om tegen 2023 de omzet van 2019 te realiseren met een lagere kostenstructuur.
  • Het bedrijf verwacht in H2 een winst voor belastingen.

Delta Air Lines Inc. (NYSE: DAL) verwacht dat binnenlandse vakantiereizen in de maand juni voor meer dan 100% zullen worden hersteld, tegen 60% in maart, volgens de laatste aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

De aandelen van alle luchtvaartmaatschappijen kelderden vorig jaar nadat de door de pandemie veroorzaakte lockdown maatregelen van kracht werden en de meeste binnenlandse en internationale reizen tot stilstand kwamen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Delta aandelen zijn in de loop van het jaar met bijna 20% gestegen, maar worden nog steeds onder het niveau van vóór de pandemie verhandeld. Nu de lockdown maatregelen worden opgeheven en mensen weer gaan reizen, zouden de bedrijfsinkomsten en -winsten zich moeten blijven herstellen.

Wat zei het bedrijf nog meer?

Het bedrijf ziet een aanhoudende groei in de vraag naar vrijetijdsbesteding, zakenreizen en transatlantische reizen met een sterker herstel van internationale reizen over lange afstanden in 2022. Het management streeft ernaar om tegen 2023 inkomsten te behalen tegen een lagere kostenstructuur.

Delta heeft plannen om de vlootfamilies in haar portfolio van vliegtuigen terug te brengen van 13 in 2019 tot 9 in 2025. Het is ook gericht op het benutten van vliegtuigen met een grotere breedte en meer gemiddelde stoelen per vliegtuig om de kostenefficiëntie van de stoelen te verbeteren.

Financiële vooruitzichten voor het kwartaal van juni

Het bedrijf heeft zijn verlies vóór belastingen voor het kwartaal van juni geraamd op $ 1,0 – $ 1,2 miljard versus de eerdere verwachting van $ 1,0 – $ 1,5 miljard uitgegeven op 15 april. De totale omzet zal naar verwachting uitkomen op ongeveer $ 6,0 – $ 6,2 miljard, een daling van 50 -52% vanaf het kwartaal van juni 2019.

De brandstofprijs kan een potentiële tegenwind vormen op het kostenfront, aangezien het bedrijf nu een brandstofprijs van $ 2,10 – $ 2,15 per gallon verwacht versus eerdere richtlijnen van $ 1,85 – $ 1,95 voor het kwartaal van juni als gevolg van de stijging van de olieprijzen. WTI Crude is dit jaar 41% gestegen en wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 68,7 per vat.

De geplande capaciteit zal naar verwachting nog steeds 32% lager zijn dan in het kwartaal van juni 2019.

Luchtvaartmaatschappijen hebben schulden gemaakt om de pandemie te boven te komen, waardoor ze met hoge schulden op de balans staan. Delta zit ook opgescheept met een nettoschuld van ongeveer $ 19 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld