Donald Trump houdt nog steeds niet van Bitcoin (BTC)

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 8, 2021
  • Donald Trump zei ooit dat hij een hekel heeft aan BTC, en dat is niet veranderd.
  • Tijdens een interview zei Trump dat hij wil dat USD de wereldvaluta wordt.
  • Hij noemde de volatiliteit en de twijfelachtige waarde van crypto als de belangrijkste redenen,

Donald Trump, de voormalige Amerikaanse president, werd de eerste president in de geschiedenis van de VS die zich tijdens zijn ambtsperiode rechtstreeks richtte op cryptocurrencies. Helaas onthulde hij dat hij geen fan was. Nu, zelfs na het verlaten van het kantoor, lijkt het erop dat de voormalige president nog steeds niet klaar is met het dichtslaan van Bitcoin (BTC/USD).

Trump verscheen onlangs op FOX Business en verklaarde dat Bitcoin hem oplichterij lijkt en dat hij er geen interesse in heeft omdat het een andere valuta is die concurreert met de Amerikaanse dollar. Trump daarentegen is niet van plan genoegen te nemen met iets anders dan dat de USD de valuta van de wereld wordt, en Bitcoin is op dit moment een gevaarlijke concurrentie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Maar eerder, toen hij in de zomer van 2019 BTC neerhaalde, zei hij dat zijn grootste zorg de prijsvolatiliteit is. Hij zei dat daardoor de waarde van Bitcoin als ijle lucht aanvoelt. Met andere woorden, hoewel zijn houding ten opzichte van BTC consistent lijkt te zijn, is het mogelijk dat zijn redenen om ’s werelds grootste crypto niet leuk te vinden, zijn veranderd.

De anti-crypto opstelling van Trump werd ook weerspiegeld door zijn hele regering, die tot doel had zoveel mogelijk anti-cryptobeleid te voeren. Er zijn zelfs beweringen dat Trump Steve Mnuchin, de voormalige minister van Financiën, heeft opgedragen om achter BTC aan te gaan. Zoals sommigen zich misschien herinneren, heeft de Treasury zelfs geprobeerd regelgeving op te stellen die hen inzicht zou geven in privéportefeuilles.

Hoewel de regering-Trump niet langer de leiding heeft, werd het beleid zelf verder uitgebreid door de huidige waarnemende regering-Biden. Op dit moment probeert de IRS crypto gerelateerde mazen in de belastingwetgeving te dichten. Ondertussen hebben de Amerikaanse functionarissen ook een aantal pro-crypto leden in hun gelederen. Enkele voorbeelden zijn Sen. Cynthia Lummis en Rep. Warren Davidson, die blijven aandringen op privacy met betrekking tot crypto wallets.

Met andere woorden, de strijd voor Amerikaanse crypto gebruikers is nog lang niet voorbij, maar ze staan niet alleen tegen de hele regering. Op dit moment lijkt de crypto regelgeving gericht te zijn op ransomware vanwege een aanzienlijke piek in ransomware aanvallen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld