Arte voltooit de duurste crypto vastgoeddeal in de VS

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 9, 2021
  • De ontwikkelaars verkochten het penthouse voor $22,50 miljoen (£ 15,92 miljoen).
  • Door de geheimhoudingsverklaring blijft de koper van het pand onbekend.
  • De transactie vond plaats op 27 mei en nam slechts 10 dagen in beslag.

Alex Sapir en Giovanni Fasciano, de ontwikkelaars van Arte Surfside, een condominiumcomplex in het Surfside district van Miami Beach, Florida, hebben het record gevestigd van het voltooien van de duurste crypto vastgoeddeal in de VS. De deal omvatte de verkoop van een penthouse ter waarde van $ 22,50 miljoen (£ 15,92 miljoen). Naar verluidt hebben de ontwikkelaars de residentie op 27 mei verkocht aan een anonieme koper.

Het penthouse bestaat uit vier slaapkamers, vier badkamers, een groot terras en uitzicht op de oceaan. Het is een verdieping lager dan de woning van Jared Kushner en zijn echtgenote Ivanka Trump, en het spant over 5.067 vierkante voet. Dit betekent dat het penthouse maar liefst $ 4.450,50 (£ 3.145,84) per vierkante voet ophaalde, waarmee alle eerdere records in Miami Beach werden verbroken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Over de voordelen van het gebruik van de blockchain voor zulke grote transacties, merkte het rapport op dat de deal slechts 10 dagen duurde van begin tot voltooiing. Net als de koper blijft de specifieke cryptocurrency die wordt gebruikt om deze transactie te voltooien echter onbekend, vanwege de geheimhoudingsverklaring. Volgens het rapport schept deze transactie een precedent voor de vastgoedsector en andere sectoren, terwijl het onderstreept dat crypto een blijvertje is.

Toenemende crypto adoptie in de vastgoedsector

Dit nieuws komt een maand nadat Sapir en Fasciano hadden aangekondigd dat het de eerste nieuwe ontwikkeling van Miami zou worden die crypto zou accepteren. Destijds zeiden de ontwikkelaars dat ze meerdere cryptocurrencies zouden accepteren, waaronder Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Sapir verklaarde de beslissing om crypto te omarmen en zei dat Arte zich positioneerde voor een toekomst waarin de helft van de miljardairs in de wereld crypto miljardairs zullen zijn. Hij voegde eraan toe dat dit zou gebeuren zodra BTC $ 200.000,00 (£ 141.300,00) bereikt. Sapir merkte verder op dat terwijl crypto al enorme rijkdom over de hele wereld creëert, onroerend goed zal helpen die rijkdom in stand te houden en kopers een erfenis te bieden.

Hoewel Arte een record heeft gevestigd, zijn de ontwikkelaars niet de enigen die zich met crypto bezighouden. Rick Caruso, een toonaangevende ontwikkelaar gevestigd in Los Angeles, kondigde bijvoorbeeld aan dat zijn vastgoedbedrijf was begonnen zijn huurders huur te laten betalen in BTC. Het bedrijf investeerde ook een deel van zijn bedrijfstreasury in BTC. Door dit te doen, werd Caruso het grootste Amerikaanse vastgoedbedrijf dat crypto omarmde.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld