Bitcoin prijsvoorspelling voor de CPI gegevens van de VS

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 9, 2021
  • Bitcoin steeg met meer dan 5% na het nieuws uit El Salvador.
  • De rally hielp het een deel van zijn verliezen van dinsdag goed te maken.
  • Ik leg uit wat u kan verwachten in de aanloop naar de Amerikaanse inflatiegegevens.

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) kaatste woensdag terug nadat het parlement van El Salvador had gestemd om van de cryptocurrency een wettig betaalmiddel te maken. De munt steeg naar $ 34.300, wat ongeveer 11% boven het laagste niveau van dinsdag was. Andere altcoins zoals Ethereum, Ripple en Cardano trokken zich ook terug.

BTC price
BTC prijs grafiek

El Salvador adopteert Bitcoin

De grootste katalysator voor de prijsactie van Bitcoin op woensdag was het besluit van het parlement van El Salvador om een wetsvoorstel aan te nemen waardoor de valuta een wettig betaalmiddel wordt. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Senaat en vervolgens naar de president van het land, die het naar verwachting zal ondertekenen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Toch zal de impact van die zet relatief minimaal zijn. Ten eerste is El Salvador een relatief klein land met meer dan 6 miljoen inwoners. Het heeft ook een bruto binnenlands product (BBP) van meer dan $ 27 miljard, wat relatief klein is vanuit een mondiaal standpunt.

De nieuwe wet houdt in dat bedrijven nu hun prijzen in Bitcoin mogen tonen. Evenzo kunnen inwoners hun belastingen betalen met de valuta. De Amerikaanse dollar zal echter de dominante valuta in het land blijven. Ook is het nog vroeg om te zien of andere landen El Salvador zullen volgen en de munt zullen adopteren.

Aankomende inflatiegegevens

De prijs van Bitcoin stijgt ook vooruitlopend op de Amerikaanse inflatiegegevens die donderdag naar buiten komen. De cijfers zullen naar verwachting laten zien dat de consumenten- en producentenprijzen in mei verder zijn gestegen.

Uit eerdere gegevens bleek dat de totale CPI in april met 4,2% steeg, terwijl de kern-CPI met 2,3% steeg. Economen gepolst door Bloomberg verwachten nu dat uit de cijfers blijkt dat de CPI en de kern-CPI zijn gestegen tot respectievelijk 4,7% en 3,2%.

Sterker dan verwachte cijfers zullen de mogelijkheid vergroten dat de Fed haar toon gaat veranderen over rentetarieven en kwantitatieve versoepeling, aangezien de arbeidsmarkt nog steeds krapper wordt.

Hogere rentetarieven worden vaak gezien als bearish voor Bitcoin en andere risicovollere activa. De logica is dat als de Bitcoin prijzen stegen toen de Fed versoepelde, het tegenovergestelde zal gebeuren wanneer de verkrapping begint.

Bitcoin prijsvoorspelling

Bitcoin Price
Bitcoin prijs grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de BTC prijs de laatste tijd in een krap bereik zit. De munt heeft moeite om onder de $ 30.000 en boven $ 39.000 te komen. Het lijkt ook een bearish consolidatiepatroon te vormen. Het belangrijkste is dat de bearish trend van de munt wordt ondersteund door de voortschrijdende gemiddelden van 50 en 25 dagen.

Daarom is er een mogelijkheid dat de munt lager uitbreekt voor of na de Amerikaanse inflatiegegevens. Als dit gebeurt, zal de munt waarschijnlijk onder de ondersteuning van $ 30.000 komen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld