Novavax COVID-19 vaccin toont meer dan 90% werkzaamheid

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 14, 2021
  • Het Novavax vaccin is 100% effectief voor matige en ernstige gevallen van COVID-19.
  • Het vaccin is effectief tegen een reeks overheersende varianten van het coronavirus.
  • Novavax zegt dat de bijwerkingen van het vaccin goed werden verdragen.

Novavax Inc (NASDAQ: NVAX) zei maandag dat zijn kandidaat-COVID-19 vaccin 93% werkzaamheid vertoonde in zijn Amerikaanse laatstadium onderzoek. De resultaten van de klinische proef bevestigden ook dat het vaccin effectief is tegen een reeks overheersende varianten van het coronavirus. Novavax’s hoofd van R&D, Dr Gregory Glenn, zei:

“Praktisch gezien is het heel belangrijk dat het vaccin kan beschermen tegen een virus dat wild rondzwaait op het gebied van nieuwe varianten.”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Novavax aandelen stegen maandag met 8% in de voorbeurshandel, maar verloren de volledige intradag winst op de open markt. Inclusief de prijsactie, wisselt het aandeel nu van eigenaar voor $ 208 per aandeel (£ 147,32 per aandeel). Ter vergelijking: Novavax was het jaar 2021 begonnen met een prijs per aandeel van een fors lagere $113.

Novavax vaccin is 100% effectief voor matige en ernstige gevallen van COVID-19

De proef zag deelname van ongeveer 30.000 vrijwilligers uit Mexico en de Verenigde Staten. Volgens het bedrijf zal het in het derde kwartaal van 2021 een aanvraag indienen voor een vergunning voor het gebruik van zijn vaccin in noodgevallen.

Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf sprak verder zijn vertrouwen uit dat zijn op eiwit gebaseerde vaccin 100% effectief was voor matige en ernstige gevallen van het nieuwe griepachtige virus. Vrijwilligers met een hoog risico op ernstige infectie toonden aan dat het vaccin 91% effectief was. Tegen varianten die het bedrijf niet kon identificeren, kwam de werkzaamheid uit op ongeveer 70%. Het nieuws komt maanden nadat Novavax zei dat het in het vierde kwartaal naar een groter dan verwacht verlies ging.

Volgens Novavax omvatten bijwerkingen van het COVID-19 vaccin milde spierpijn, vermoeidheid en hoofdpijn. Slechts een handvol deelnemers had ernstige bijwerkingen. Het in Gaithersburg gevestigde bedrijf streeft ernaar om tegen het einde van het derde kwartaal de maandelijkse mijlpaal van 100 miljoen doses te bereiken. In het vierde kwartaal heeft het er vertrouwen in dat het 150 miljoen doses per maand zal produceren.

Novavax werkt samen met het Serum Institute of India

Regelgevende indiening in India, voegde CEO Stanley Erck maandag toe, is al begonnen in samenwerking met SII (Serum Institute of India), die volgens de Chief Executive niet langer wordt beperkt door het tekort aan grondstoffen die worden gebruikt bij de productie van de vaccins.

In afzonderlijk nieuws zei GlaxoSmithKline maandag dat het zal samenwerken met iTeos Therapeutics Inc om een mogelijke kankerbehandeling te ontwikkelen en op de markt te brengen. Als onderdeel van de deal zal de farmaceutische gigant ongeveer $ 2 miljard aan iTeos betalen.

Novavax presteerde vorig jaar enorm positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 2.500%. Op het moment van schrijven heeft het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf een marktkapitalisatie van $ 15,94 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld