General Motors CEO zegt dat het mogelijk BTC zal gaan accepteren

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 17, 2021
  • General Motors is bereid om BTC betalingen te omarmen als dit de koopervaring vereenvoudigt.
  • GM accepteert wilt BTC alleen als betaling accepteren.
  • Ondanks dit bullish nieuws bloedt BTC nog steeds na een verlies van 2,33% in de afgelopen 24 uur.

Mary Barra, de CEO van het Amerikaanse autofabrikant General Motors, heeft onthuld dat niets het bedrijf ervan weerhoudt Bitcoin (BTC/USD) te accepteren. Barra onthulde dit nieuws tijdens een interview op 16 juni en merkte op dat het bedrijf klaar is om betalingen in de toonaangevende cryptocurrency te accepteren, op voorwaarde dat er vraag van de consument is. Barra voegde eraan toe dat het bedrijf ernaar streeft de koopervaring zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Naar verluidt onthulde Barra dit nieuws toen haar interviewer verwees naar de CEO van Tesla, Elon Musk, die onlangs onthulde dat de fabrikant van elektrische voertuigen BTC opnieuw zou gaan accepteren als betaling na bevestiging dat er een redelijk niveau van gebruik van schone energie is.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Barra legt uit waarom General Motors BTC nog niet als betaalmiddel heeft geïntegreerd op zijn balans.

Een verandering van hart

Hoewel General Motors momenteel bereid is om BTC betalingen te accepteren, was dit niet altijd het geval. In februari maakte Barra bekend dat het bedrijf niet van plan was met BTC in zee te gaan. Ze veranderde echter van gedachten in maart tijdens het Q4 inkomstenrapport van het bedrijf en nam een meer verwelkomende houding aan ten aanzien van de cryptocurrency. In tegenstelling tot Tesla wil General Motors echter niet in BTC investeren, maar de munt als betaalmiddel accepteren.

Destijds zei Barra dat het accepteren van BTC als betaalmiddel iets is dat het bedrijf zou controleren en beoordelen om ervoor te zorgen dat er een sterke vraag van de consument is voordat het de betaalmethode omarmt. Uit wat ze in het interview deelde, is het standpunt van het bedrijf over BTC niet veranderd sinds ze deze verklaring aflegde. Het besluit van General Motors om BTC betalingen in te voeren, zal echter langer duren, aangezien het klantenbestand van het bedrijf autodealers omvat en niet individuele kopers.

Ondanks dat Barra de bereidheid van General Motors herhaalt om BTC als betaalmiddel te accepteren, is de prijs van de cryptocurrency niet gestegen. Op het moment van schrijven handelt BTC op $ 39.219,99 na een daling van 2,33% in de afgelopen 24 uur.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld