Bitcoin en Ethereum waren vorig jaar de beste voor risico gecorrigeerde activa

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 18, 2021
  • IntoTheBlock publiceerde een vergelijking van de voor risico gecorrigeerde prestaties van activa.
  • De bevindingen tonen aan dat Ethereum en Bitcoin beter presteerden dan aandelen.
  • Dit maakte de crypto's de beste voor risico gecorrigeerde activa.

In 2009, toen Bitcoin (BTC/USD) werd gelanceerd, was het idee erachter dat het zou moeten werken als een veilige haven voor mensen wanneer de traditionele economie hen in de steek laat. BTC is immers opgericht als gevolg van een financiële crisis, waarbij de maker, Satoshi Nakamoto, de macht van de banken wilde afnemen vanwege hun hebzuchtige, onverantwoordelijke gedrag met betrekking tot hun klanten en hun geld.

Vorig jaar, in 2020, toen het coronavirus zich over de wereld begon te verspreiden, kreeg de cryptosector zijn eerste echte kans om zijn mogelijkheden te testen en de wereld te laten zien of het wel of niet echt kan werken zoals bedoeld. Tot nu toe heeft het de test met vlag en wimpel doorstaan, en zelfs de cryptogemeenschap verrast met hoe goed het presteerde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ja, er was een eerste crash toen de hele wereld de noodtoestand inging, maar die daling wordt nu beschouwd als te wijten aan de correlatie met de aandelenmarkt. Ondertussen, terwijl alle andere activa faalden en traditionele financiën onder de dreiging van inflatie kwamen, bloeide de cryptosector, begon een nieuwe rally en bereikte voor meer dan 6 maanden nieuwe mijlpalen.

Ethereum en Bitcoin verslaan alle technologieaandelen

Onlangs hebben onderzoekers van IntoTheBlock besloten om de risico-rendementsprestaties van verschillende activa te onderzoeken met behulp van The Sharpe Ratio – een van de meest gebruikte statistieken voor het maken van deze beoordelingen.

Ze ontdekten dat, bij het vergelijken van de voor risico gecorrigeerde prestaties van cryptocurrencies met technische aandelen, Ethereum (ETH/USD) en Bitcoin het afgelopen jaar de beste voor risico gecorrigeerde activa waren.

Ethereum neemt nog steeds de eerste plaats in, maar Bitcoin heeft een stevige greep op de tweede plaats, samen met onder meer Alphabet en Tesla, en vervolgens Apple, Microsoft, Facebook, Amazon, Tencent en Netflix.

IntoTheBlock bood ook gratis toegang tot zijn grafieken, zodat iedereen die geïnteresseerd was ze zelf kon bekijken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld