Amber Group bereikt een waardering van $1 miljard

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 21, 2021
  • Het bedrijf bereikte deze waardering nadat het $100 miljoen ontving in zijn Series B-financieringsronde.
  • De financieringsronde werd geleid door China Renaissance.
  • Amber Group wil het geld gebruiken om meer medewerkers aan te nemen.

Amber Group, een in Hong Kong gevestigd crypto financiële dienstverlener, heeft een waardering van $ 1,00 miljard (£ 0,72 miljard) bereikt. Een rapport onthulde dit nieuws op 20 juni en merkte op dat het bedrijf deze mijlpaal bereikte na het binnenhalen van $ 100,00 miljoen (£ 72,00 miljoen) in zijn Series B-financieringsronde. Naar verluidt leidde China Renaissance, een investeringsbank, deze financieringsronde.

Volgens het rapport trok de startup ook investeringen aan van het in New York gevestigde Tiger Investment Management en Arena Global, naast andere toonaangevende VC’s. Bovendien kreeg Amber Group ook meer investeringen van haar bestaande investeerders, waaronder Coinbase’s venture-tak, Coinbase Ventures.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de CEO van Amber Group, Michael Wu, zal het bedrijf de nieuw verworven fondsen gebruiken om nieuwe werknemers aan te nemen en strategische overnames te doen op een groot aantal gebieden, waaronder cyberbeveiliging. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf ook op zoek is naar bedrijven met wettelijke licenties. Door dit te doen, gelooft Wu dat Amber Group een goede kans zal maken om uit te breiden naar nieuwe markten.

Hoewel cryptoregulering een grote uitdaging blijft voor de meeste spelers in de industrie, gelooft Wu dat de conservatieve benadering van Amber Group op dit gebied zal helpen om de strengste regelgeving te overwinnen. Het bedrijf probeert voorop te lopen door ervoor te zorgen dat het bekend is met de regelgeving in verschillende rechtsgebieden.

Loskomen van het peloton

Dit nieuws komt nadat Amber Group onthulde dat het net $ 1,00 miljard aan beheerd vermogen (AUM) had overschreden. Op dat moment had het platform 100.000 actieve gebruikers, waarvan 500 institutionele klanten. De app van het bedrijf won in januari en februari van dit jaar ook meer dan $ 390 miljoen aan activa. Hoewel deze cijfers verwaarloosbaar lijken in vergelijking met die van bedrijven zoals Coinbase, dat 43 miljoen gebruikers heeft, stijgt het bedrijf gestaag.

Met als doel om eind 2021 $ 500 miljoen aan inkomsten te genereren, neemt Amber Group deposito’s van gebruikers aan en leent ze uit tegen een bepaalde rentevergoeding. Volgens Wu is deze vergoeding goed voor tussen de 70% en 80% van de omzet van het bedrijf, en ongeveer 15% komt uit handelsvergoedingen.

Met een andere benadering dan conventionele crypto beurzen, probeert het bedrijf elke gebruiker een private banking-ervaring te bieden. Om dit te bereiken, moedigt het klanten aan om langetermijn posities in crypto te nemen in plaats van zich bezig te houden met speculatie en het hoge gebruik van hefboomwerking. Door dit te doen, helpt het bedrijf zijn gebruikers zich te concentreren op risicobeheer en tegelijkertijd stabiele en aantrekkelijke inkomsten te krijgen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld