Ad

Cardano CEO beweert dat BTC te traag is en zal verliezen van ETH

Door:
op Jun 21, 2021
Listen
  • Cardano CEO, Charles Hoskinson, sprak onlangs over Bitcoin en Ethereum.
  • Hij zei dat Bitcoin zijn eigen ergste vijand is.
  • Volgens Hoskinson zijn de grootste problemen van BTC de lage snelheden en de gemeenschap.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Cardano’s oprichter, Charles Hoskinson, deelde onlangs zijn mening over Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD) tijdens een vijf uur durende podcast met Lex Fridman, een AI onderzoeker en computerwetenschapper. Tijdens de discussie voerde Hoskinson aan dat Bitcoin uiteindelijk zal verliezen van Ethereum vanwege de lage snelheden, wat een groot concurrentienadeel is.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Natuurlijk is Ethereum zelf ook erg traag, maar de overgang naar Proof-of-Stake zal daar naar verwachting verandering in brengen en de snelheid van het project aanzienlijk verbeteren. Uiteindelijk lijkt Hoskinson er nogal van overtuigd dat PoS-netwerken Bitcoin zullen overnemen en zijn dominantie zullen wegnemen, simpelweg vanwege superieure snelheden en functionaliteit.

Hoskinson vergeleek zelfs de snelheid van Bitcoin met de mainframe programmering uit het verleden. Hij gelooft zelfs dat BTC er niet meer zou zijn als er niet zoveel investeringen waren gedaan.

Hij gelooft echter ook dat Bitcoin kan terugveren als het wordt geüpgraded. De gemeenschap van de munt is echter te terughoudend om verder te innoveren dan de basislaag, wat Hoskinson zwaar bekritiseerde. Hij zei dat Bitcoin zijn eigen ergste vijand is en dat de schaaloplossing op de tweede laag op zijn best zeer kwetsbaar is. Kortom, hij gelooft dat BTC alles heeft wat nodig is om te slagen – de netwerkeffecten, de goedkeuring van de regelgevende instanties, de merknaam – het enige dat ontbreekt, is een manier om het systeem te veranderen of zelfs enkele duidelijke nadelen te corrigeren.

Hoskinson is echter een stuk optimistischer over Ethereum, dat volgens hem is uitgegroeid tot een concurrent van het netwerk van Bitcoin. Het grootste verschil tussen de twee is de mentaliteit van de gemeenschap, wat betekent dat de gemeenschap van Ethereum eenvoudig meer bereid is om evolutie en ontwikkeling te omarmen.

Uiteindelijk komt het allemaal neer op de gemeenschap, aldus Hoskinson. De gemeenschap van Ethereum houdt van evolueren en upgraden, en dus bloeit Ethereum, en hoewel het nog steeds ernstige problemen heeft, werkt het er hard aan om ze op te lossen. De gemeenschap van Bitcoin vreest daarentegen voor verandering en daarom begint het project zijn voordelen te verliezen.

Hoskinson zei zelfs dat als hij op een van de projecten moest wedden, hij zou wedden dat Ethereum negen van de tien keer Bitcoin zou kunnen verslaan. Natuurlijk zei hij dat de strijd om dominantie in crypto oneindig veel groter en complexer is dan alleen Bitcoin versus Ethereum, maar als het specifiek op deze twee munten aankomt, ziet hij Ethereum duidelijk als een superieur project.

Cardano Crypto