MicroStrategy voegt 13.005 Bitcoin toe aan zijn balans

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 21, 2021
  • MicroStrategy Incorporated heeft nog eens $489 miljoen geïnvesteerd in Bitcoin.
  • Naar verwachting zal meer dan 90% van China's Bitcoin mijncapaciteit worden stopgezet.
  • Het aandeel MicroStrategy opende maandag meer dan 8% lager.

MicroStrategy Incorporated (NASDAQ: MSTR) opende maandag meer dan 8% lager toen China opdracht gaf tot een bevriezing van cryptomining. Volgens Global Times zal naar verwachting meer dan 90% van de Bitcoin mijncapaciteit van het land worden stopgezet.

MicroStrategy heeft een belang van meerdere miljarden dollars in Bitcoin, waardoor het een van de grootste zakelijke BTC-investeerders is. Het bedrijf voor bedrijfsanalyse blijft echter optimistisch over ’s werelds grootste digitale valuta.

MicroStrategy heeft nog eens $489 miljoen geïnvesteerd in Bitcoin

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een aankondiging op maandag zei MicroStrategy dat het nog eens $ 489 miljoen aan Bitcoin kocht. Rekening houdend met vergoedingen en uitgaven, werden ongeveer 13.005 BTC gekocht tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $ 37.617.

Inclusief de aankoop van maandag bezit het grootste onafhankelijke beursgenoteerde business intelligence bedrijf nu in totaal bijna 105.085 Bitcoin. De totale aankoopprijs van het belang van MicroStrategy in BTC bedraagt ongeveer $ 2,741 miljard, wat elke Bitcoin waardeert op ongeveer $ 26,080 (gemiddelde aankoopprijs), inclusief vergoedingen en onkosten. De dochteronderneming van het Amerikaanse bedrijf, MacroStrategy LLC, bezit ongeveer 92.079 Bitcoin.

Het nieuws kwam kort nadat MicroStrategy had ingediend om extra aandelen ter waarde van $ 1 miljard te verkopen. De opbrengst van de aandelenverkoop, zo bevestigde het in Virginia gevestigde bedrijf, zal worden gebruikt om zijn investering in BTC uit te breiden.

Opmerkingen van CEO Saylor over de cryptoholding van het bedrijf

MicroStrategy werd in 2020 een opmerkelijke naam in de cryptogemeenschap en op Wall Street vanwege zijn omvangrijke investeringen in BTC. Vorige week op CNBC benadrukte CEO Michael Saylor dat de totale omzet van het bedrijf op jaarbasis met 10% was gestegen.

“We hebben onze aandeelhoudersbasis geroteerd en onszelf getransformeerd in een bedrijf dat bedrijfssoftware kan verkopen en Bitcoin kan verwerven en behouden, en we hebben het met succes gedaan met hefboomwerking. Dat heeft de kracht van het merk met een factor 100 vergroot. We hadden net ons beste softwarekwartaal, in het laatste kwartaal van de afgelopen 10 jaar. De BTC activiteiten zorgen voor het rendement van aandeelhouders. Ik denk dat de medewerkers tevreden zijn. De aandeelhouders zijn blij.”

MicroStrategy opende maandag voor $ 598 per aandeel en wisselt momenteel van hand voor $ 582 per aandeel. Dit is te vergelijken met het hoogste punt in het jaar van $ 1.273 per aandeel begin februari. Het aandeel was het jaar begonnen op $ 425 per aandeel.

MSTR presteerde vorig jaar enorm positief met een jaarlijkse winst van meer dan 150%. Op het moment van schrijven wordt MicroStrategy gewaardeerd op $ 5,68 miljard. Het harde optreden van China tegen de crypto-industrie woog ook op Coinbase, dat maandagochtend met ongeveer 4% daalde.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld