Sichuan stopt met het leveren van stroom aan BTC miners

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jun 21, 2021
  • De provincie gaf energiebedrijven opdracht om de stroomvoorziening naar 26 mijnbouwbedrijven stop te zetten.
  • Na de dip in de hashrate van BTC is de prijs van de munt ook 7,7% gedaald.
  • Terwijl de Chinese crypto-industrie instort, nadert haar CBDC de lancering.

De hashrate van Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 16,94% gedaald nadat de Chinese provincie Sichuan energiebedrijven had opgedragen om te stoppen met het verstrekken van stroom aan BTC miners. Een rapport onthulde dit nieuws op 19 juni en merkte op dat de provincie deze stap zette na een ontmoeting tussen China’s Science and Technology Bureau en het Sichuan Ya’an Energy Bureau. Naar verluidt hadden de energiebedrijven tot begin 20 juni Peking de tijd om de stekker uit cryptomining farms te trekken.

Volgens het rapport heeft deze richtlijn 26 mijnbouwbedrijven in de regio verlamd. Als gevolg van de dalende hashrates heeft de prijs van BTC ook een flinke klap gekregen. Op het moment van schrijven is de munt de afgelopen 24 uur met 7,7% gedaald om te handelen op $ 32.879,66 (£ 23.779,06). In een rimpeleffect bloedt het grootste deel van de cryptomarkt met meerdere altcoins die dubbele cijfers verliezen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Afgezien van de cryptomarkt, hebben ook de BTC-mijnpools een grote klap gekregen. Uit gegevens van BTC.com blijkt dat AntPool, de grootste mijnpool, de afgelopen dag 3,12% van zijn hashrate heeft verloren. Aan de andere kant is de hashrate van BTC.TOP in dezelfde periode met 21,05% gekrompen, waardoor het de meest getroffen mijnbouwpool is. Als gevolg hiervan gleed de mijnpool van de 11e positie naar de 15e plek.

China’s negatieve houding ten opzichte van crypto vormt de basis voor zijn CBDC

Afgezien van Sichuan, dat de op een na grootste mijnbouwregio was, hebben andere provincies in het land, zoals Xianjing, soortgelijke regels ingevoerd, die de hashrate van BTC aanzienlijk beïnvloeden. Met dit verbod op BTC-mining zal China een grote terugval in de prijs van Bitcoin (BTC/USD) veroorzaken, aangezien het land voorheen goed was voor ongeveer 65% van de wereldwijde hashrate van BTC.

Dit nieuws komt terwijl China zijn beperkingen op crypto blijft aanscherpen. Afgezien van het verbieden van crypto-verboden in 2017, verbood het land financiële instellingen ook om deel te nemen aan crypto-diensten. Naar verluidt is China’s verbod op BTC mijnbouw gebaseerd op de overtuiging dat de BTC generatie veel energie verbruikt en niets nuttigs teruggeeft.

Hoewel het algemene sentiment van China over crypto negatief is, vormen deze verboden voortdurend de basis voor de lancering van de digitale yuan, de door de centrale bank uitgegeven digitale valuta van het land. In tegenstelling tot andere jurisdicties over de hele wereld, is China sterk gehecht aan zijn CBDC. Hoewel het land de lancering van de CBDC nog moet aankondigen, tonen recente proeven aan dat de lancering niet zo ver in de toekomst ligt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld