Alipay, banken en geldschieters moeten crypto gaan boycotten

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 22, 2021
  • China is al jaren anti-crypto, ook al adopteert het blockchain technologie.
  • Het land begon nu met een nieuw hardhandig optreden, sterker dan ooit tevoren.
  • Onlangs heeft het banken, kredietverstrekkers en zelfs Alipay opgedragen om crypto transacties te beperken.

China heeft onlangs opnieuw hard opgetreden tegen cryptocurrencies, dit keer door in wezen Bitcoin mijnwerkers eruit te schoppen. De beweging zorgde ervoor dat de BTC/USD prijs de afgelopen week crashte, en vooral in het weekend. Het land is echter nog niet klaar, aangezien de centrale bank er nu bij andere banken en zelfs Alipay op aandringt om als volgende crypto speculatie hard aan te pakken.

PBoC instrueert financiële bedrijven om crypto te boycotten

De People’s Bank of China zei gisteren, 21 juni, dat het meerdere banken en betalingsbedrijven heeft aangespoord om crypto speculaties aan te pakken. De zet is een voortzetting van eerdere inspanningen om Bitcoin en andere crypto’s te beperken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De bank zei ook dat ze contact had opgenomen met enkele van de grootste geldschieters in het land, waaronder de Agricultural Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China en zelfs Alipay – een betalingsdienst die wordt beheerd door Alibaba’s dochteronderneming Ant Group. Al deze bedrijven kregen vervolgens de opdracht om op geen enkele manier diensten te verlenen met betrekking tot digitale valuta.

De stap versterkt verder China’s harde houding ten opzichte van digitale valuta, en precies op het moment dat zijn digitale yuan klaar zou moeten zijn om te lanceren. Het land zei immers wel dat zijn CBDC gereed en operationeel zou moeten zijn tegen de tijd dat de Olympische Winterspelen in 2022 arriveren, wat betekent dat het niet lang meer zal duren voordat het officieel zijn eigen, door de bank beheerde digitale valuta vrijgeeft.

Alipay zal zijn betalingsservice met betrekking tot cryptotransacties stopzetten

Natuurlijk is China al jaren streng tegen crypto, sinds het ICO’s in 2017 verbood toen ze over de hele wereld explodeerden. Ondertussen hebben de autoriteiten ook hard opgetreden tegen crypto-bedrijven en andere bedrijven die op enigerlei wijze betrokken zijn bij digitale valuta.

Lokale beurzen werden gedwongen te sluiten of het land te verlaten, waardoor velen van hen op zoek gingen naar crypto paradijzen over de hele wereld. Nu, in 2021, blijft China deze inspanningen uit het verleden versterken.

Een opmerking over de nieuwe stap kwam van Alipay, die zei dat het van plan is door te gaan met een uitgebreid onderzoek en stakingen tegen virtuele valutatransacties. Met andere woorden, het zal het hardhandige optreden van zijn eigen gehoorzamen en intensiveren, verder bevestigend dat het geen crypto gerelateerde zakelijke activiteiten uitvoert of eraan deelneemt.

En als het virtuele valutatransacties identificeert die op enigerlei wijze verband houden met zijn betalingsdienst, zal het deze ter plaatse afsnijden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld