China’s crypto optreden zorgt ervoor dat Jim Cramer van CNBC zijn BTC lost

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jun 22, 2021
  • China's optreden tegen crypto begint al gevolgen te vertonen.
  • In de nasleep van de poging van het land om mijnwerkers te stoppen, crashte de prijs van Bitcoin.
  • Ondertussen raakte Jim Cramer van CNBC ontmoedigd om met crypto te werken.

China lijkt het gehad te hebben met Bitcoin (BTC/USD) en cryptocurrencies in het algemeen. De centrale bank van het land is onlangs begonnen met een nieuw crypto optreden, gericht op het verdrijven van de Bitcoin mijnwerkers uit het land. Dit zorgde er al voor dat de prijs van Bitcoin in het weekend crashte en het naar een lagere $ 30.000 bracht.

Bovendien drong China er ook op aan dat andere banken, geldschieters en zelfs Alipay onmiddellijk stoppen met het leveren van diensten aan iedereen die verbonden is met crypto. De zet had verstrekkende gevolgen, vooral als het gaat om het ontmoedigen van anderen om met crypto om te gaan.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Jim Cramer van CNBC is hier een perfect voorbeeld van, en merkte gisteren, 21 juni, op dat hij de meeste van zijn Bitcoin bezit heeft verkocht. “Ik heb bijna al mijn Bitcoin verkocht”, zei hij op Squawk on the Street, “Ik heb het niet nodig”.

Waarom is China zo anti-crypto?

Slechts twee maanden geleden merkte hij op dat hij zijn positie inkortte en erin slaagde een woninghypotheek af te betalen met de winst die hij ermee maakte. Zijn veranderde houding ten opzichte van de digitale valuta is echter niet verrassend. Bovendien is hij waarschijnlijk slechts een van de investeerders en handelaren die zich grote zorgen maken over de toekomst van het geld dat ze hebben geïnvesteerd.

De prijs van Bitcoin daalde deze maandag met 6% tot ongeveer $ 33.000 per token, en bleef ook op dinsdag 22 juni dalen. Zoals eerder vermeld, volgde de daling op de recente poging van China om Bitcoin mijnwerkers het land uit te duwen, als voortzetting van het jarenlange harde optreden tegen cryptovaluta.

Cramer noemde dit ook en merkte op dat wanneer de Volksrepubliek China iets zoekt, het het meestal ook krijgt. “Het is geen democratie. Het is een dictatuur”, zei hij, eraan toevoegend dat hij denkt dat China erg bezorgd is over BTC, aangezien het een directe bedreiging vormt voor het lokale regime. Bitcoin kan niet worden gecontroleerd door het land, zijn functionarissen of zijn banken. Als zodanig geeft het mensen vrijheden waar China geen fan van is.

Nu China zijn zet doet, valt nog te bezien hoe de VS zal reageren en wat het zou kunnen doen met betrekking tot Bitcoin, hoewel Cramer niet houdt van de manier waarop de dingen de laatste tijd gaan. Dus besloot hij crypto voorlopig te verlaten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld