MAS lanceert een CBDC uitdaging om FinTech bedrijven naar Singapore te halen

Door:
op jun 28, 2021
  • Met deze uitdaging wil MAS innovatieve oplossingen vinden voor CBDC's.
  • MAS lanceert dit initiatief in samenwerking met wereldwijde economische organisaties, zoals het IMF.
  • Deelnemers moeten vóór 23 juli een aanvraag indienen.

De Singapore Monetary Authority (MAS) heeft een wereldwijde uitdaging uitgerold voor door centrale banken uitgegeven digitale valuta’s (CBDC’s). De toezichthouder wil FinTech-bedrijven en financiële instellingen over de hele wereld naar het land lokken. Via deze uitdaging verzoekt MAS dergelijke organisaties om innovatieve oplossingen voor CBDC’s, hun distributie en infrastructuur in te dienen.

De uitdaging bestaat uit 12 probleemstellingen die zijn geselecteerd door partnerorganisaties over de hele wereld. Naar verluidt lanceert de toezichthouder dit initiatief in samenwerking met meerdere wereldwijde economische organisaties. Dit zijn het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Naast deze organisaties zijn verschillende VN organisaties partner in dit project. Deze omvatten het UN Capital Development Fund, High Commission for Refugees en Development Program.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

MAS wees ook op enkele voordelen van CBDC’s. Volgens de toezichthouder kunnen CBDC’s helpen om betalingen te stroomlijnen, financiële inclusie te verbeteren en de economie te digitaliseren. Hoewel het bureau gelooft dat CBDC’s gunstig zijn, beweert het dat dergelijke munten moeten voldoen aan verschillende openbare beleidslijnen.

MAS vereisten voor CBDC’s voor de detailhandel

Volgens MAS moeten de CBDC oplossingen die de FinTech startups en bedrijven bieden, kosteneffectief zijn voor een naadloze implementatie. Daarnaast moeten ze in staat zijn om in te spelen op de huidige en toekomstige betalingsbehoeften van consumenten. Bovendien moeten ze toegankelijk zijn voor een breed scala aan gebruikers, waaronder huishoudens met lagere inkomens en mensen die niet goed thuis zijn in technologie. MAS voegde eraan toe dat de CBDC oplossingen ook moeten bijdragen aan de veerkracht en integriteit van het financiële systeem, terwijl ze in overeenstemming moeten blijven met de regelgeving voor monetaire en financiële stabiliteit.

MAS zei dat geïnteresseerde bedrijven hun aanvraag voor de CBDC uitdaging vóór 23 juli moeten indienen. Na het indienen van voorstellen, zullen de autoriteit en haar partners een groep van 15 finalisten kiezen op basis van de kwaliteit van hun presentaties. De finalisten krijgen vervolgens mentorschap van experts uit de industrie. Bovendien krijgen ze toegang tot een CBDC ontwikkel sandbox, waarmee ze snel prototypes van digitale valuta oplossingen kunnen ontwikkelen.

Naar verluidt zal de sandbox een allesomvattend test- en ontwikkelingsplatform bevatten, dat een overvloed aan Application Programming Interfaces (API’s) omvat. De geselecteerde finalist zal vervolgens hun oplossingen presenteren aan een wereldwijd publiek op de demodag tijdens het Singapore FinTech Festival 2021. Van de 15 finalisten zullen maximaal drie winnaars met de beste oplossingen naar huis gaan met $ 50.000,00 (£ 36.030,00) aan prijzengeld.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld