AZ Alkmaar zal samen gaan werken met Bitcoin Meester

Door:
op jul 2, 2021
  • AZ Alkmaar houdt de BTC die het krijgt vast.
  • De CEO van Bitcoin Meester denkt dat het sponseren van AZ zal helpen zijn gebruikersbestand uit te breiden.
  • Michael Koster van AZ zegt dat begeleiding binnen de cryptomarkt de sleutel is tot massale acceptatie.

De Nederlandse profvoetbalclub Alkmaar Zaanstreek, beter bekend als AZ Alkmaar, gaat Bitcoin (BTC/USD) accepteren na het aangaan van een strategische samenwerking met het cryptohandelsplatform Bitcoin Meester. Het team onthulde dit nieuws via een aankondiging op 1 juli en merkte op dat Bitcoin Meester door deze samenwerking de officiële sponsor wordt. Als onderdeel van de deal zal AZ Alkmaar een deel van de sponsorgelden in BTC moeten accepteren.

Volgens de aankondiging heeft SPORTFIVE deze deal gefaciliteerd door AZ Alkmaar en Bitcoin Meester met elkaar te verbinden. De overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar en beide partijen tekenden een contract in het AFAS Stadion om deze baanbrekende zet te herdenken. Deze samenwerking is naar verluidt de eerste in zijn soort in Nederland en wil voetbalfans blootstellen aan crypto. AZ Alkmaar heeft gezworen de BTC die het ontvangt op zijn balans te houden, aangezien het gelooft in het potentieel van BTC.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In reactie op deze samenwerking zei Mitchell Zandwijken, CEO van Bitcoin Meester, dat hoewel het bedrijf de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid, deze ontwikkeling het verder zal helpen uitbreiden. Hij onthulde verder dat Bitcoin Meester de voetbalindustrie en de sportsector als geheel in de gaten heeft gehouden vanwege de vele fans. Volgens hem past deze samenwerking met AZ Alkmaar in de bredere strategie van het bedrijf om het klantenbestand uit te breiden.

Crypto adoptie in de voetbalwereld neemt toe

De commercieel directeur van AZ Alkmaar, Michael Koster, zei dat de markt voor cryptocurrency goed presteert na het aantrekken van een groot aantal gebruikers in de afgelopen jaren. Hij voegde eraan toe dat begeleiding binnen de markt essentieel is, aangezien sommige nieuwe gebruikers niet bekend zijn met hoe de sector werkt. Hij is echter van mening dat voetbalfans die besluiten om te ploeteren in crypto een verantwoorde gids zullen vinden in Bitcoin Meester. Volgens Koster opent het creëren van een veilige omgeving voor nieuwe gebruikers een gateway die leidt tot de massale acceptatie van cryptocurrencies.

Dit nieuws, aangezien de voetbalindustrie steeds meer betrokken raakt bij cryptocurrencies. Vóór AZ Alkmaar was SL Benfica de eerste Europese voetbalclub die cryptocurrencies accepteerde als betaling voor zijn merchandise via een samenwerking met UTRUST. Destijds accepteerde het team BTC, ETH en UTRUST token (UTK).

Afgezien van het accepteren van crypto, hebben meerdere voetbalclubs, waaronder Manchester City en AC Milan, niet-vervangbare tokens omarmd om de betrokkenheid van fans te vergroten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld