Ad

Mercado Bitcoin gewaardeerd op $2,1 miljard na de grootste Series B-ronde in Latijns Amerika

Door:
op Jul 2, 2021
Listen
  • Dit is de grootste investering van SoftBank in een Latijns-Amerikaans cryptobedrijf.
  • De middelen zullen worden gebruikt om uit te breiden.
  • 2TM Group heeft geschiedenis geschreven als het eerste bedrijf ter wereld dat staatsschuldactiva symboliseert.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

2TM Group, het moederbedrijf van Mercado Bitcoin uit Sao Paulo, sloot deze week een Series B-ronde van $200 miljoen af, waarmee het de grootste in zijn soort in de geschiedenis van het continent markeert. De deal waardeert de Latijns-Amerikaanse cryptocurrency beurs op $ 2,1 miljard, waarmee het het achtste meest waardevolle ‘unicorn’ bedrijf in heel Latijns-Amerika is.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Investeringen in infrastructuur en uitbreiding productassortiment

Copy link to section

Mercado Bitcoin zal de opbrengst van de kapitaalverhoging gebruiken om het aanbod uit te breiden, op te schalen en infrastructuur te bouwen om te reageren op de toenemende vraag naar crypto in de regio. In 2021 bereikten de klanten van het bedrijf 2,8 miljoen. Tussen januari en mei 2021 meldden zich ongeveer 700.000 nieuwe gebruikers aan. Het handelsvolume steeg in de eerste vijf maanden van 2021 tot $5 miljard, wat meer is dan in de eerste zeven jaar in totaal.

Merk op dat de Japanse SoftBank deelnam aan de financieringsronde en de dit grootste crypto investering van SoftBank in de regio vertegenwoordigt.

CEO en voorzitter van 2TM Group Roberto Dagnoni zei:

Miljoenen mensen over de hele wereld realiseren zich dat digitale activa en cryptocurrencies zowel innovatieve technologieën als efficiënte waardeopslag zijn – Brazilië is geen uitzondering op die trend. Deze Series B-ronde stelt ons in staat om te blijven investeren in onze infrastructuur, waardoor we kunnen opschalen en voldoen aan de stijgende vraag naar de op blockchain gebaseerde financiële markt. Ik ben zeer verheugd dat het SoftBank Latin America Fund steun heeft om ons te helpen onze visie te realiseren.

Mercado Bitcoin’s mede-oprichter Gustavo Chamati voegde toe:

“Omdat we een schaalbare marktinfrastructuur hebben ontwikkeld, zijn we het meest vertrouwde cryptomerk in Brazilië geworden. Deze unieke positionering heeft ons in staat gesteld om te profiteren van de stijgende interesse in cryptocurrencies in zowel Brazilië als Latijns-Amerika in het algemeen … de weg vrijmaken voor aanhoudende groei.”

Weer een mijlpaal voor 2TM Group

Copy link to section

2TM Group schreef geschiedenis als het eerste bedrijf ter wereld dat twee jaar geleden staatsschuldactiva symboliseerde. Vorig jaar gaven ze ‘s werelds eerste digitale asset uit op basis van het solidariteitsinstrument van FIFA. Sindsdien hebben ze CO2 credits, privéschulden en verschillende DeFi- en utility-tokens gedistribueerd of getokeniseerd. De meest recente financieringsronde vindt plaats vijf maanden na de Series A, die mede werd geleid door Parallax Ventures en G2D/GP Investments. Organisaties als Gear Ventures en JP Morgan traden op als transactieadviseurs van 2TM.

Crypto Eigen vermogen crowdfunding Zuid-Amerika