San Marino geeft groen licht voor VeChain eNFT vaccinatiecertificaten

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jul 2, 2021
  • San Marino heeft VeChain eNFT aangedreven vaccinatiecertificaten goedgekeurd.
  • Het is de eerste keer dat het eNFT programma op nationaal niveau wordt ingevoerd.
  • Het op blockchain gebaseerde project is in lijn met de norm van de EU.

De autoriteiten van San Marino hebben hun vaccinatiecampagne een stap verder gebracht door het gebruik van VeChain’s blockchain oplossingen voor het volgen van COVID-19 vaccinatie goed te keuren. Volgens het rapport zullen de autoriteiten individuele vaccinaties transparant volgen via QR-codes die beschikbaar zijn op de eNFT certificaten.

Blockchain technologie ingezet

De aankondiging betekent dat blockchain oplossingen zullen worden gebruikt om situaties uit de echte wereld op te lossen. Bovendien is het de eerste keer dat een nationale overheid een op eNFT gebaseerd programma toepast.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bovendien is dit ook het allereerste eNFT adoptieprogramma op nationaal niveau. VeChain (VET/USD) merkte op dat het de COVID-19 vaccinatiecertificaten zal uitgeven via NFT’s die over de openbare blockchain van VeChain Thor lopen.

De aankondiging wees er ook op dat de oplossing op 16 juni werd goedgekeurd via wetsdecreet nr. 109. Ook hebben de digitale vaccinatiecertificaten internationale normen. Het project ziet de samenwerking van zowel VeChain als DNV Assurance, waarbij de laatste digitale zekerheid voor het project biedt.

Elk certificaat heeft een geldigheid van één week

VeChain Foundation heeft verklaard dat elk van de eNFT certificaten 1 week geldig zal zijn, te beginnen 15 dagen vanaf de eerste dosis van het vaccin. Wanneer het individu de vaccinatiecirkel met twee doses voltooit, neemt deze toe tot 9 maanden.

Daarnaast kan het certificaat door lokale autoriteiten in digitaal of op papier worden afgegeven. Lorenzo Spadoni, voorzitter van San Marino Innovation, gaf commentaar op de ontwikkeling.

Hij verklaarde dat de digitale tool in overeenstemming is met de technologische normen die zijn goedgekeurd door de Europese Unie. Spadoni voegde eraan toe dat het volledige interoperabiliteit zal garanderen terwijl het een wereldwijd erkende certificeringsmethode gebruikt op basis van blockchain technologie. Met blockchain tracking van het hele proces, zal het grote transparantie opleveren, merkte hij op.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld