CEO van IBC Group: China’s hardhandig optreden tegen crypto vertegenwoordigt een ‘enorme kans voor Canada’

By: Daniela Kirova
on jul 5, 2021
  • Meer dan 90% van de Bitcoin mijnbouw in China is gestopt.
  • Dit is slechts een 'tijdelijk ongemak' voor de industrie, volgens een blockchain private equity groep.
  • Canada staat voor een 'enorme kans'.

IBC Group, een private equity onderneming die zich richt op blockchain technologie, heeft al zijn Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD) mijnbouwfaciliteiten in China gesloten als reactie op het besluit van de regering om cryptocurrency mining te beperken. Het bedrijf lijkt zich geen zorgen te maken en denkt dat dit zal leiden tot positieve ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

China’s hardhandig optreden een ‘tijdelijk ongemak’

IBC had meer dan 1500 medewerkers in tientallen Chinese steden en heeft substantiële investeringen gedaan in meer dan 4000 verschillende blockchain projecten. Ze hebben ongeveer 100.000 ETH ingezet en spelen een sleutelrol bij de lancering van Ethereum 2.0, zei IBC in een persbericht.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Nadat de People’s Bank of China (PBOC) Chinese commerciële banken had gewaarschuwd dat ze geen cryptocurrency gerelateerde transacties konden verwerken, suggereren schattingen dat meer dan 90% van de Bitcoin-mining in China is gestopt. Dit is opvallend omdat China vroeger een groot deel van de verwerkingskracht van Bitcoin bijdroeg. De PBOC versnelde het harde optreden verder door uitspraken te doen tegen de speculatieve handel in digitale activa.

IBC Group voorzitter Khurram Shroff ziet deze ontwikkelingen niet als negatief. Shroff merkte in het persbericht op:

“We zijn van mening dat hoewel het Chinese hardhandig optreden een tijdelijk ongemak is, de gediversifieerde locatie van mijnbouwfaciliteiten geweldig nieuws is voor de rest van de wereld. Een verschuiving van mijnbouwactiviteiten uit China zal een enorme kans zijn voor Canada. De Toronto Stock Exchange heeft onlangs ’s werelds eerste Bitcoin ETF genoteerd, dus het land loopt al voorop als het gaat om het mainstreamen van cryptocurrencies.”

Canada staat voor een ‘enorme kans’

IBC Group zei dat het personeel naar meerdere landen over de hele wereld verplaatst, waaronder Canada. Het bedrijf verhuisde in mei zelfs zijn hoofdkantoor van Dubai naar Toronto, Canada. In het persbericht van het bedrijf zei Khurram dat het harde optreden van China tegen cryptocurrencies een “enorme kans” voor Canada is. In het bijzonder kreeg de Toronto Stock Exchange positieve reactie op het noteren van ’s werelds eerste Bitcoin ETF. Dit plaatst Canada als “voorloper” in termen van “mainstreaming cryptocurrencies”.

De status van Canada als potentiële wereldwijde hub voor cryptocurrencies is niet nieuw. Het land staat bekend om zijn zeer lage energiekosten, vooral in de provincie Quebec die profiteert van betrouwbare waterkracht. Analisten van Morgan Stanley zeiden zelfs dat Canada in 2018 een van de “meest aantrekkelijke regio’s voor mijnbouw” is.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld