Alabama Congreslid Barry Moore kocht 3 crypto’s terwijl de markt steeg

Door:
op jul 7, 2021
  • Congreslid Moore deed één aankoop van ETH en DOGE en drie van ADA.
  • Elk van de vijf aankopen was tussen $1.001 en $15.000 waard.
  • Moore gebruikte een beurs omdat ADA niet beschikbaar is op reguliere platforms.

Felix Barry Moore, die fungeert als de Amerikaanse vertegenwoordiger voor het 2e congresdistrict van Alabama, heeft de afgelopen maanden Dogecoin (DOGE/USD), Ethereum (ETH/USD) en Cardano (ADA/USD) gekocht. Een rapport onthulde dit nieuws op 6 juli, daarbij verwijzend naar een handelsonthulling die op 2 juli bij de griffie van het Huis van Afgevaardigden was ingediend. Naar verluidt zou de start van de aankopen al op 5 mei 2021 zijn.

Volgens de onthulling kocht Moore ETH op 5 mei, gevolgd door drie ADA aankopen op 10, 11 en 13 mei. Vervolgens kocht hij DOGE op 13 juni. Evenals zijn ETH en ADA aankopen maakte het congreslid echter niet bekend hoeveel DOGE hij had gekocht. In plaats daarvan gaf hij aan dat de waarde van de munten die hij veiligstelde tussen $ 1.001 en $ 15.000 lag. Dit betekent dat zijn vijf aankopen tussen de $5.005 en $75.000 waard waren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Met name de aankoop van ADA geeft aan dat congreslid Moore de crypto’s van een beurs heeft gekocht, aangezien de munt niet beschikbaar is op reguliere platforms, zoals Robinhood of PayPal, die in december vorig jaar crypto ondersteuning lanceerden.

De cryptomarkt blijft dalen

Sinds half mei is de cryptomarkt fors gedaald. ETH/USD handelde bijvoorbeeld op 5 mei tot $ 3.541,46. Terwijl de munt de volgende dagen bleef stijgen om een nieuw record te bereiken op $ 4.362,35 op 12 mei, namen bears de markt over, waardoor de munt naar beneden stortte. Op het moment van schrijven wordt ETH/USD verhandeld op $ 2.371,58 na een winst van 4,5% in de afgelopen 24 uur.

Aan de andere kant lag de gemiddelde prijs van de ADA/USD tijdens de aankopen tussen $ 1,53 en $ 1,97. Net als ETH steeg de munt in de komende dagen na de aankoop en bereikte op 16 mei een nieuwe ATH van $ 2,46. Op dit moment wordt ADA/USD verhandeld tegen $ 1,42 na een winst van 0,64% in de afgelopen 24 uur. De huidige prijs van de munt toont een daling van 42,25% van de ATH.

In tegenstelling tot ETH en ADA kocht Moore DOGE in een bearmarkt. Op 13 juni handelde DOGE tussen $0,31 en $0,33 nadat een enorme verkoopkracht het zag dalen van zijn ATH van $0,74. In de voetsporen van ETH en ADA bleef de prijs van DOGE dalen en de munt verandert momenteel van eigenaar voor $ 0,23, een daling van 68,3% ten opzichte van de ATH.

Deze gegevens tonen aan dat de crypto investering van Moore een flinke klap heeft gekregen. Het blijft echter onbekend of Moore andere crypto holdings had, aangezien hij alleen de crypto aankopen die hij deed nadat hij eerder dit jaar bij het Congres was toegetreden, bekend hoefde te maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld