3 belangrijke punten uit het Q2 inkomstenrapport van Levi’s

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 8, 2021
  • Levi's overtreft de schattingen van Wall Street in FQ2.
  • Het Amerikaanse bedrijf verhoogt zijn verwachtingen voor het volledige boekjaar.
  • Levi's kondigt 8 cent per aandeel dividend aan voor FQ3.

Levi Strauss & Co (NYSE: LEVI) rapporteerde donderdag zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. Het bedrijf verhoogde ook zijn verwachting voor het volledige jaar. De aandelen van het bedrijf stegen ongeveer 5% in de handel na sluitingstijd.

Financiële resultaten over het tweede kwartaal

Levi’s zei dat de nettowinst in het tweede kwartaal $ 65 miljoen bedroeg, wat neerkomt op 16 cent per aandeel. Op aangepaste basis verdiende het 23 cent per aandeel in het derde kwartaal, vergeleken met het cijfer van 48 cent per aandeel een jaar geleden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het Amerikaanse kledingbedrijf genereerde het afgelopen kwartaal $ 1,28 miljard aan inkomsten, wat neerkomt op een groei van 156% op jaarbasis. Volgens FactSet hadden analisten een omzet van $ 1,21 miljard en een winst per aandeel van 9 cent verwacht.

Het nieuws komt een dag nadat Levi’s toetrad tot het US Cotton Trust Protocol.

Andere opmerkelijke cijfers

Andere opmerkelijke cijfers in het inkomstenrapport van Levi’s op donderdag omvatten een stijging van 75% op jaarbasis in digitale verkoop, die 23% bijdroeg aan de totale kwartaalomzet. Ongeveer 17% van de wereldwijde winkels van het bedrijf bleef in het tweede kwartaal gesloten vanwege de pandemie gerelateerde beperkingen.

In al zijn belangrijkste eindmarkten, Amerika, Europa en Azië, steeg de omzet in het afgelopen kwartaal met drievoudige cijfers. Slechts 8% van de winkels van het bedrijf is nu gesloten vanwege de COVID-19 crisis.

Begeleiding en dividend voor het hele jaar

Voor het volledige boekjaar voorspelt Levi’s nu tot $ 1,33 aan winst per aandeel. Analisten daarentegen verwachtten $ 1,15 winst per aandeel. Het in San Francisco gevestigde bedrijf verwacht dat de omzet in de tweede helft van 2021 ongeveer 5% hoger zal zijn dan in 2019 (pre-COVID).

Na de slechte kwartaalprestaties verhoogde Levi’s ook zijn dividend naar 8 cent per aandeel voor het derde kwartaal. In het voorgaande kwartaal (Q1) was de omzet van Levi’s met 13% gedaald als gevolg van de COVID-19 beperkingen. Levi’s heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 11,21 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld