Levi’s CEO over het navigeren door supply chain problemen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 10, 2021
  • Levi's overtreft de schattingen van Wall Street in fiscaal Q2.
  • CEO Bergh bespreekt supply chain problemen op CNBC's "Squawk on the Street".
  • De aandelen van het bedrijf gingen 5% omhoog, maar verloren het volgende uur alle winst.

Levi Strauss & Co (NYSE: LEVI) versloeg de schattingen van Wall Street in het fiscale tweede kwartaal en verhoogde donderdag de prognose voor het volledige jaar. Na de slechte kwartaalresultaten verhoogde het Amerikaanse kledingbedrijf ook zijn dividend met 2 cent tot 8 cent per aandeel voor het derde kwartaal.

De opmerkingen van CEO Chip Bergh over CNBC’s “Squawk on the Street”

In zijn interview met CNBC erkende CEO Chip Bergh dat problemen met de toeleveringsketen (zowel COVID als leveranciersgerelateerd) een uitdaging waren, maar prees zijn team voor het helpen van Levi’s er ‘veel beter dan de meeste van de industrie’ doorheen te navigeren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“We hebben een zeer gediversifieerd aanbod. We zijn actief in meer dan 20 landen. We hebben al onze kosten vastgezet tot en met de eerste helft van het volgende fiscale jaar. We hebben het grootste deel van onze productiecapaciteit vastgelegd. Maar het is een beetje een spelletje whack-a-mole. Terwijl COVID een bepaalde markt treft en sluit, moeten we snel en wendbaar zijn en reageren”, zei Bergh op “Squawk on the Street”.

Levi’s omzet van $ 1,3 miljard in het tweede kwartaal had een negatief effect van $ 8 miljoen vanwege de problemen met de toeleveringsketen, die Bergh afschuwde als “verwaarloosbaar”. De Chief Executive sprak ook zijn vertrouwen uit in de inventaris die volgens hem dit kwartaal met 12% was gedaald.

“We zullen zien dat de voorraad tegen het einde van de tweede helft van het jaar wordt opgebouwd, terwijl we ons voorbereiden op wat volgens ons een behoorlijk sterk jaar zal worden.”

Gewichtsschommelingen wakkerden de vraag naar nieuwe kleding aan

Volgens CEO Bergh zagen veel Amerikanen de afgelopen 16 maanden een verandering in tailleomvang (sommige omhoog, sommige omlaag) omdat de pandemie mensen tot hun huis beperkte. Door deze gewichtsschommeling ontstond er vraag naar nieuwe kleding. In de toekomst, voegde hij eraan toe, zal de verkoop waarschijnlijk sterk blijven, aangezien de uitrol van vaccins mensen in staat stelt weer uit te gaan, te reizen en bijeenkomsten te plannen.

De aandelen van het bedrijf van $ 11,29 miljard openden vrijdag 5%, maar verloren het volledige intradag winst in het volgende uur.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld