Nieuw gerucht dat Apple $2 miljard aan Bitcoin (BTC) kocht

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on jul 13, 2021
  • Op Twitter dook een nieuw gerucht op, dat beweerde dat Apple tussen de $2 en $2,5 miljard BTC kocht.
  • Velen geloven dat dit waar is, ondanks het eerdere scepticisme van Apple.
  • Er zijn ook veel beweringen dat de geruchten vals zijn.

Nieuws, geruchten en al het andere dat van invloed kan zijn op hoe mensen over een specifieke munt denken, hebben altijd een zeer sterke invloed gehad op de cryptoprijzen. Omdat crypto’s geen echte activa hebben die ze ondersteunen en waarde geven, hebben nieuws en nieuwe ontwikkelingen de prijzen op en neer geduwd. Geruchten zijn echter ook van extreem belang, ook al is er geen manier om te weten of ze waar of onwaar zijn.

Met dat in gedachten kan het recente gerucht dat op crypto Twitter rond gaat – dat Apple mogelijk voor miljarden dollars aan Bitcoin (BTC/USD) heeft gekocht – de reden zijn waarom Bitcoin momenteel in het groen handelt. Nu zijn alle ogen gericht op het bedrijf, en de hele gemeenschap verwacht dat het binnenkort de aankoop zal aankondigen.

Apple zou met miljarden zijn binnengekomen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een interessant aspect van dit gerucht is dat het wordt gepusht door veel gerespecteerde en invloedrijke entiteiten, zoals GalaxyTrading, die een specifiek bedrag van $ 2 miljard noemde. Ondertussen schatte de CEO van ChainLeak, Joshuwa Roomsburg, het bedrag hoger op $ 2,5 miljard.

Hij zei zelfs dat hij klaar is om meteen de nieuwste iPhone te kopen, om de zet te herdenken, mochten de geruchten waar blijken te zijn. Hij zei ook dat dit misschien het evenement is waar Bitcoin op heeft gewacht om zijn klim naar $ 100.000 per munt te beginnen.

Wat is de waarheid?

Zoals vermeld, zijn er nog steeds geen bevestigingen van de iPhone maker of zijn functionarissen, en gezien Apple’s scepsis over Bitcoin uit het verleden, zou dit gerucht misschien toch niets anders blijken te zijn dan dat. Maar nu Tesla in februari $ 1,5 miljard BTC heeft gekocht, hopen velen dat Apple de volgende zal zijn die zo’n enorme aankoop doet.

Als dit gebeurt, kan het BTC terugdringen naar $ 64k, en misschien zelfs hoger. Toch zijn er velen die geloven dat het niet zal gebeuren, zoals Ran Neuner, de CEO van OnChain Capital, en Alexander Ross, de ingenieur bij DevOps. Ross wees erop dat Apple te merkbewust is om zoiets te doen.

Dat gezegd hebbende, heeft Apple in mei een baanaanbieding geplaatst, waarin staat dat het op zoek is naar een Business Development Manager die zich bezighoudt met ‘Alternatieve Betalingen’, wat waarschijnlijk de reden is waarom zoveel mensen vastberaden vasthouden aan de mogelijkheid dat het gerucht waar is.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money